Yannick Klopper alleen nog als toeschouwer op het voetbalveld

Jisp – Zijn indrukwekkende loopbaan komt sneller ten einde dan hij zelf bedacht had. Yannick Klopper (31) heeft zijn laatste officiële wedstrijd gespeeld. Tegenstander daarin was onlangs Alcmaria Victrix. Een van de Alkmaarders raakte Klopper dermate lelijk dat hij zich nu nog een periode met kruk moet voortbewegen. Dat maakt hem toeschouwer van de VV Jisp. Wel eentje die vele promoties achter zijn naam wist te zetten.
Quinten en Yannick Klopper met hun kenmerkende lach op het gelaat
Quinten en Yannick Klopper met hun kenmerkende lach op het gelaat (Foto: RodiMedia/KK)

Waar zijn vader Jaap Klopper jarenlang furore maakte als uiterst betrouwbare sluitpost van o.a. KFC beleefde Yannick tal van avonturen elders in de streek. In zijn woonplaats Jisp zette hij de eerste schreden op het voetbalveld. KFC was zijn volgende station waarna hij doorstoomde naar Stormvogels/Telstar.

Het echte werk begon eigenlijk in het seizoen 2011/2012 bij sv Beemster, in het seizoen 2013/2014 verdedigde hij een seizoen lang de kleuren van Hollandia waarna hij van seizoen 2014/2015 tot en met 2018/2019 vaste speler was in het uiterst succesvolle Fortuna Wormerveer Zondag 1.

Van 2019/2020 tot en met 2021/2022 was hij de spelbepaler in Fortuna Zaterdag 1 en toen zijn hobby en werk elkaar begonnen te bijten schreef hij zich in juni 2022 in als lid van VV Jisp, de club waar hij ooit begon.
Dat deed hij tegelijkertijd met zijn broer Quinten Klopper en Daim Reimerkink plus Diede Spruyt die allen Fortuna Wormerveer zaterdag ervaring bezaten. In het huidige seizoen 2023/2024 komt er bij VV Jisp noodgedwongen een einde aan zijn loopbaan als speler.

Sinds een aantal jaren is hij eigen baas (YK Vastgoedzorg) en moet mede daarom zijn voetbalschoenen aan de kant schuiven. “Nu eerst weer herstellen.” Binnen zijn bedrijf is het motto “werk met liefde voor het schildersvak” zoals hij jarenlang ook speelde met liefde voor de sport.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl