SVA niet langszij hekkensluiter uit Langedijk: LSVV pakt punt in Assendelft

Zaanstad- SVA is er niet in geslaagd LSVV over de knie te leggen. De Langedijkers- die strijden tegen degradatie- pakten een punt. Het duel eindige in Assendelft in 1-1. En dat is zuur aangezien SVA nog een gooi wil doen naar de titel. HSV staat aan kop en juist tegen die ploeg speelt SVA de volgende pot.

Het NHD opent met de kop: SVA komt onder zware omstandigheden niet tot acceptabel spel en speelt gelijk: Slecht van beide kanten

Geluk
SVA herpakte zich zondagmiddag slechts ten dele van de ontluisterende 5-1 nederlaag vorige week bij JVC. De ploeg van trainer Jeroen Beukman stelde opnieuw teleur en redde met het nodige geluk een punt tegen hekkensluiter LSVV: 1-1. Voor goed voetbal waren de omstandigheden op het sportcomplex aan de Communicatieweg in Assendelft ronduit belabberd. De straffe wind – bij vlagen vergezeld
van striemende regenbuien – trok vanuit het omliggende open gebied recht over het hoofdveld van SVA. Een extra tegenstander waar beide ploegen een helft voordeel, dan wel nadeel van hadden. „Het werd daardoor een heel raar potje”, erkende SVA-trainer Jeroen Beukman. „Het bizarre weer had heel veel invloed.”

Dat gezegd hebbende moest de oefenmeester wel direct toegeven, dat zijn ploeg een zeer matige, zo niet slechte wedstrijd afleverde. „Het was van beide kanten niet goed. Maar qua voetbal was er vandaag niet veel mogelijk. Wel vind ik dat we in de eerste helft met wind tegen minder de lange bal hadden moeten spelen.” Daan Rijkhoff aan de bal voor SVA. De aanvaller zou met een afstandsschot de nederlaag voorkomen voor zijn ploeg.

Wat als verzachtende omstandigheid voor de verzenders ervan mocht worden aangevoerd
is, dat hen voorin amper opties werden geboden om het anders te doen. LSVV leek vanaf de aftrap comfortabeler aan de bal. In elk geval werd in de duels volop energie geïnvesteerd. Dat was natuurlijk niet heel verwonderlijk; de ploeg uit Zuid-Scharwoude kwam immers als drager van de rodelantaarn naar Assendelft. Al in de zesde minuut verschenen de bezoekers dreigend voor SVA-keeper Max Boon. Die zag het schot van Kick van den Berg overzeilen. Amper vijf minuten later belandde de bal
boven hem tegen de lat en had hij alle geluk van de wereld, dat zijn gegrabbel in de rebound niet werd afgestraft. In de zestiende minuut was het alsnog raak voor LSVV. Nadat hij eerst uit een knappe
aanvalsopzet over rechts de voorzet nipt niet verzilverde, profiteerde Collin Vennink tien seconden later van defensief geklungel achterin bij SVA: 0-1. De vroege achterstand maakte bij de thuisploeg onvoldoende reactie los. Het bleef bij een enkele schotpoging van afstand, waar LSVV-keeper Job Rouwhorst overigens veel moeite mee had. Zowel Daan Rijkhoff als Noah Bruins probeerden het.

Het thuispubliek, vol verwachting dat de rollen na rust, met wind in de rug, zouden zijn omgedraaid, kwam bedrogen uit. De jeugdige invaller Erol Gülali kreeg in de vijftigste minuut één-op-één zelfs de kans om de bezoekers op een 0-2 voorsprong te zetten, maar hij faalde. Een kleine twintig minuten kreeg dezelfde speler opnieuw een mogelijkheid, deze keer besloot niet te proberen om zelf af te ronden. maar legde hij de bal opzij. een verkeerde keuze, want er bleek niemand te zijn meegelopen.
Zo leek de 0-2 dichterbij dan de gelijkmaker. De 1-1 viel echter toch, met het nodige geluk.
De geïrriteerde Daan Rijkhoff probeerde het maar een keer zelf van afstand. Zijn schot van dik dertig meter werd onderweg van richting veranderd, waardoor Rouwhorst kansloos was. Verder dan nog twee opportunistische doelpogingen, waarvan die van Bruins in blessuretijd nog het meest kansrijk was, kwam SVA niet meer. Rouwhorst stond in beide gevallen een tweede treffer in de weg.

Karakteristieken:

Zondag 24 maart 2024, 2e klasse a
SVA- LSVV 1-1
16. Vennink 0-1, 70. Rijk

Foto’s: Michel Bes

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl