RCZ gaat volop voor handhaving: Racers langs hekkensluiter Alcmaria V

Zaanstad- RCZ is er zondag in geslaagd om Alcmaria Victrix te verslaan. Een gelukkige overwinning maar niet minder welkom voor de ploeg uit Zaandam. Coach Sven Talsma was opgelucht en gaat er met zijn ploeg alles aan doen om directe degradatie te ontlopen.

RCZ pakt laatste strohalm in Alkmaar. RCZ probeert met man en macht directe degradatie te ontlopen en deed daarvoor goede zaken door met 0-1 te winnen van degradatieconcurrent Alcmaria Victrix aldus het NHD.

RCZ staat op de twaalfde plek in de derde klasse en dat betekent nacompetitie. Op de directe degradatieplaatsen staan nu vv Zwanenburg en Alcmaria Victrix. „Maar het gat naar een veilige plek is te overzien”, zegt trainer Sven Talsma, die aangeeft wat er nodig is om te overleven in de derde klasse. „Elke wedstrijd is nu een finale. Goed voetbal hoef ik niet meer te zien, als we maar winnen. We moeten elke wedstrijd kneiterhard werken om te overleven.” In Alkmaar was het voetbal niet best. „De gelukkigste heeft gewonnen, zo eerlijk moet ik zijn, maar mag het een keer? We hebben ook een fase gehad waarin het ons continu tegen zat. En ik vind dat we geluk afdwingen door met zijn allen veel arbeid voor elkaar te leveren.” De volgende tegenstander is sc Hercules Zaandam. „Ik kan niet wachten”, bekent Talsma. „Wij willen laten zien dat we beter zijn.” Talsma heeft veel vertrouwen in zijn team. „Nog zeven wedstrijden te spelen en dus nog 21 punten te halen. Wij gaan volop voor directe handhaving.”

Zondag 7 april is het volgende duel voor RCZ. Dan op eigen veld een derby tegen sc Hercules Zaandam. De Racers wacht nog zeven belangrijke duels. Vier daarvan mag de ploeg op eigen veld afwerken.

Zondag 24 maart 2024; 3e klasse-B
Alcmaria Victrix – RCZ 0-1.

Doelpuntenmaker RCZ: Van de Eyvel

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl