Meenemen speelniveau jo13-jo16 categorie A per 2024/’25

Zaanstad- In de vorige promotie-/degradatieregeling JO13-JO16 bepaalde de prestatie van een team van dit seizoen het niveau waarop een team volgend seizoen moet uitkomen. Dat is al sinds jaar-en-dag de situatie. Dit is onwenselijk, omdat er tussen lichtingen een (groot) niveauverschil kan bestaan. Een jeugdteam kan op een hoog niveau uitkomen, maar doordat de lichting erboven lager speelde, wordt dit team gedwongen op een (te) laag niveau te spelen in het seizoen erna. Of andersom: een team moet op een te hoog niveau spelen omdat de vorige lichting erg goed was.

Afgelopen zomer is een pilot uitgevoerd bij de JO13/JO14 categorie A (hoofdklasse en jeugddivisies). Binnen de pilot is het speelniveau van de JO14 van dit seizoen bepaald aan de hand van het eindresultaat van de JO13 van vorig seizoen. Uit de resultaten blijkt dat de pilot goed werkt en meer spelers op het juiste niveau spelen. Daarom zullen we in het seizoen 2024/’25 deze lijn doortrekken. Vanaf komende zomer gaan de JO13, JO14, JO15 en JO16 categorie A hun eigen bereikte speelniveau meenemen naar een volgend seizoen. Hiermee wil de KNVB het zogenaamde lichtingenprobleem aanpakken.

De promotie-/degradatieregeling voor het voorjaar 2023/’24 is hier te vinden. De eindstanden van de voorjaarscompetities, samen met de teaminschrijvingen en eventuele terugtrekkingen leiden in de zomer van 2024 tot de uitvoering van de (vernieuwde) regeling. We begrijpen dat een vereniging verdiepende vragen heeft rondom dit thema. Op onze assistpagina – te vinden via onderstaande link – hebben we de meest gestelde vragen uiteengezet.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl