KFC trekt aan het langste eind op bezoek bij Saenden: 2-3 zege Koogers

Zaanstad- De derby tussen Saenden en KFC is zondag geëindigd in een zege voor de ploeg uit Koog aan de Zaan. En dat betekent dat Saenden de verliezer van het weekend is. Door de nederlaag zakken de Wormerveerders naar de 12e plaats op de ranglijst.

Voor de Groote Koogsche was het een ware opsteker want beide ploegen ontlopen elkaar in de huidige fase in de 2e klasse-A weinig. De meest gelukkige won en blijft in de subtop. KFC staat op de 4e plaats en doet ook prima mee in de 3e periode met 6 punten uit twee duels.

Derby.

KFC draait tegen Saenden achterstand om en neemt drie punten mee naar huis. Met een zege de trein in. Erik-Jan Aafjes deed namens het NHD verslag van de derby. De burenruzie tussen Saenden en KFC is een prooi geworden voor de Kogers. De bezoekers draaiden een achterstand om in een overwinning en namen zo drie punten mee de trein in. Uit de kleedkamer van KFC klonk na afloop luide muziek, binnen stond iedereen te springen. Reden voor de feestelijke sfeer was de overwinning in de derby tegen Saenden. Vooral de manier waarop de zege tot stand kwam – KFC maakte een 2-0 achterstand goed – zorgde ervoor dat hij zoet smaakte.

Beide teams maakten er voor rust een zeer aantrekkelijk duel van. Aan beide kanten vielen
diverse kansen te noteren. Net toen het leek dat KFC de wedstrijd naar zich toe ging
trekken, scoorde Saenden twee keer binnen vijf minuten. Eerst omspeelde Damian
Wijndal KFC-doelman Maarten List, waarna hij beheerst binnenschoot. Vervolgens werd
Mikey Hoffs (Saenden) in het strafschopgebied door Merlijn Hersche tegen het gras
gewerkt. Arsenio Dihalu schoot de toegekende penalty zelfverzekerd in de rechterhoek.
KFC raakte niet in paniek en na een fantastische steekpass van Dani Moraal schoot Robin
Baartscheer binnen. Vijf minuten voor rust ging Moraal opnieuw goed door, waarna hij
Enes Varisili (Saenden) probeert zijn directe tegenstander Max Eshuijs (KFC) te omspelen
onreglementair werd gestuit in het strafschopgebied. Cerezo Hartgers schoot vanaf elf
meter de bal onhoudbaar in de linkerhoek. Daarmee bepaalde hij de ruststand.

Trein
Sietse den Haring was in de tweede helft de gevierde man bij KFC. Aan zijn winnende
treffer ging een foutenfestival in de verdediging van Saenden vooraf. Nadat hij het doel
onder vuur nam, liet keeper Ido Bonnema liet de bal los. Voor den Haring was het hierna
makkelijk om de bal in het lege doel te schieten. „Na die achterstand wisten we dat er
eigenlijk niets aan de hand was”, aldus de matchwinner. „We speelden goed en creëerden
veel kansen. Het was zaak om op dezelfde voet door te gaan en dat betaalde zich uit.                               Het kwam erg goed uit dat we kort voor rust de gelijkmaker scoorden.” „In de tweede helft werd het spel wel een stuk minder”, vervolgde hij. „Dat kwam mede doordat het grasveld steeds lastiger te bespelen was door de regen.” De spelers hadden behalve met de regen ook te maken met de harde wind. Hier door ging de bal nog wel eens een andere kant op dan bedoeld. „Gelukkig viel het onze kant op. Van deze winst gaan we genieten. Dit zijn namelijk de lekkerste overwinningen. We zijn met de trein gekomen en hoeven maar één halte terug naar huis.” Trainer Ebel Hoekstra van Saenden: „Dit is heel
zuur. De gelukkigste ploeg heeft vandaag gewonnen. Na die goede start hebben we het weggegeven.     In de eerste helft vond ik 2-2 de verhoudingen goed weergeven. Aan de winnende treffer van KFC gingen drie persoonlijke fouten van onze verdedigers en de keeper vooraf.

Eigenlijk was de tweede helft een typische 0-0 wedstrijd met nauwelijks kansen. Het beste was er van af bij beide ploegen. Het spel was erg rommelig”, aldus Hoekstra. „Het is een bittere pil voor ons die we moeten doorslikken. Vanaf nu gaat alle focus op de wedstrijd tegen JVC. Eerst hebben we een week rust en dan moeten we er meer staan. We moeten punten gaan pakken om de nacompetitie te ontlopen.”

Karakteristieken: Zondag 24 maart 2024:
2e klasse: Saenden KFC 2-3

Saenden: Bonnema, M. de Droog (75. J. de Droog) , Hoogstra, Varisli, Messedaglia, Heijnis
(53. de Wit), Honig, Dihalu, Hoffs (62.Heine), Wijndal, Heinen.

KFC: List, Eshuys, van der Laan, Maurice, Hersche, Royen, Moraal (85.Schurman), Schut
(46. Prins), Hartgers, den Haring, Baartscheer (67. Tavares).

Foto’s: Theo van Vlaanderen/voetbalinzaanstad.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl