Blauw Wit W geeft niet op en wordt in slotfase met punt beloond

Zaanstad- Op bezoek bij Kolping Boys in Oudorp hebben de zaterdagvoetballers van cvv Blauw-Wit W een punt gepakt. Twee doelpunten in de slotfase van de wedstrijd zorgde ervoor dat de ploeg een meer dan verdiend resultaat heeft gepakt. En iedere punt is in deze fase nodig

Zaterdag 4e klasser cvv Blauw-Wit had zaterdagmiddag te maken met een waslijst aan afwezige spelers (Stan Luttikhuizen, Jasper Konijn, Jesper van Houts, Jeffrey Kat, Jan Jaap Jonker, Maikel de Vries, Skip Middelhoff, Wouter Swart en Abdullah Noeman). Ondanks de veel afwezige spelers begon cvv Blauw-Wit sterk aan de lastige uitwedstrijd. Na een voorzet van Leon Seitner ging een inzet van Mo Bourchid in de 2e minuut net naast. Mo Bourchid had in het eerste kwartier nog twee serieuze kansen om cvv Blauw-Wit op voorsprong te schieten. Een inzet in de 10e minuut ging naast en in kansrijke positie raakte hij de bal in de 13e minuut verkeerd. Het eerste wapenfeit van Kolping Boys was in de 15e minuut van de wedstrijd door onnodig balverlies. Hierbij had Blauw-Wit het geluk dat de eindpass van Kolping Boys onzuiver was, waardoor het geen doelpoging opleverde. In de 16e minuut kwam cvv Blauw-Wit op een terechte voorsprong. Finn Huitema kon een aantal meters naar voren dribbelen met de bal en speelde de bal op rechts naar basisdebutant Tim van Oosten. Zijn scherpe voorzet bereikte Thomas van Eig bij de tweede paal. Hij wist de bal prima binnen te glijden (1-0). In de 20e minuut werd Kolping Boys voor het eerst echt gevaarlijk. Een schot van Roy Duijneveld vanaf een meter of 14 meter ging net naast. In de 37e minuut van de eerste helft was Mo Bourchid wederom een plaag voor de thuisploeg. Hij besloot een bal in de zestienmeter af te geven, maar deze werd in kansrijke positie net aan onderschept. Enkele minuten later brak Loran Croese goed door over de linkerzijde. Zijn voorzet bereikte Thomas van Eig, maar zijn kopbal ging ruim naast. In de 43e minuut kwam Kolping Boys in de zestienmeter van Blauw-Wit. In eerste instantie redde Silver Booij goed op een inzet, maar er werd daarna toch gescoord. Het doelpunt ging echter niet door, omdat de Kolping Boys speler ruim buitenspel stond. In blessuretijd van de eerste helft was er toch een domper voor Blauw-Wit. Een panklare voorzet werd door Roy Duijneveld binnen gewerkt in minuut 45+1 (1-1).

In de tweede helft begon de thuisploeg scherper. In de 50e minuut ontsnapte cvv Blauw-Wit omdat een inzet van dichtbij over de goal van Silver Booij verdween. Een minuut later kwam Leon Seitner door in het strafschopgebied van Kolping Boys. Bij deze actie werd Leon Seitner geduwd waardoor hij naar de grond ging. Scheidsrechter Vagevuur vond het te licht voor een strafschop en wuifde het weg. In de 53e minuut ontsnapte cvv Blauw-Wit wederom aan een achterstand na een slippertje achterin. Kolping Boys was voorin echter niet scherp en deed niets met de kans. In de 59e minuut kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterzijde van Kolping Boys bereikte Steven Dekker en hij wist de 2-1 te maken. Hij stond in buitenspelpositie, maar de scheids was het niet eens met assistent scheidsrechter Mike v/d Ham en keurde het doelpunt goed. cvv Blauw-Wit werd in de 66e minuut via een goede actie van Joram Mantel op de achterlijn weer gevaarlijk, maar de bezetting voor het doel was onvoldoende om tot een serieuze kans op 2-2 te komen. In de 78e minuut leek Kolping Boys de wedstrijd te beslissen. Een foutje achterin zorgde ervoor dat Kolping Boys de 3-1 kon maken. cvv Blauw-Wit gaf echter niet op en leek een minuut later alweer terug in de wedstrijd te komen. Een inzet van invaller Daan Brouwer van dichtbij belandde tegen de lat. Twee minuten later was andere invaller Patrick Woode dichtbij de aansluitingstreffer maar zijn inzet ging net naast. In de 87e minuut werd dan toch de aansluitingstreffer gemaakt. Op aangeven van invaller Quint de Graaf kon Leon Seitner doorbreken richting het doel van Kolping Boys. Hij bleef rustig en schoof de bal langs Patrick de Vries in het doel. Kolping Boys kwam steeds meer onder druk te staan en deed er alles aan om het spel te vertragen. Het hinderen van een ingooi voor cvv Blauw-Wit leverde Kolping Boys coach Roy Rowinkel zelfs nog een gele kaart op. cvv Blauw-Wit kreeg in de slotfase meerdere corners. Doelman Silver Booij ging meerdere keren mee naar voren maar dit resulteerde niet in een doelpunt. Leon Seitner werd in de blessuretijd ook nog eenmaal gevaarlijk maar zijn schot vanaf 16 meter werd net aan geblokt. cvv Blauw-Wit leek de race tegen de klok te gaan verliezen, maar in de 97e minuut werd dan toch nog de dik verdiende gelijkmaker gemaakt. Invaller Patrick Woode wist Quint de Graaf te bereiken. Quint de Graaf raakte de bal niet helemaal lekker (half op zijn hak), maar het was voldoende om de 3-3 op het scorebord te zetten! De gelijkmaker zorgde uiteraard voor veel blijdschap, omdat elk punt in de strijd tegen degradatie telt! Na de gelijkmaker ging Kolping Boys nog heel even haast maken, maar verder dan een lange bal naar voren die werd weggewerkt kwam de thuisploeg niet meer.

Door het gelijkspel gaat cvv Blauw-Wit op de ranglijst voorbij aan De Volewijckers en De Wherevogels. Volgende week is het paasweekend en is cvv Blauw-Wit vrij. Op zaterdag 6 april komt vv Egmond op bezoek. Met nog 7 duels te gaan zijn het allemaal finales en zullen de Westknollendammers hun huid duur moeten verkopen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl