OFC zaterdagmiddag ‘gewoon’ tegen DZS: Bestuur Oostzaners bezig met oplossing

Ook het NHD besteedde aandacht aan het verhaal rondom OFC: OFC lijmt breuk met spelers en speelt ‘gewoon’ DZS.

Zaterdag OFC heeft de breuk met een deel van de spelersgroep gelijmd. De club speelt zaterdag ’gewoon’ in Neck tegen DZS en voorkomt daarmee dat het door de KNVB uit de competitie wordt genomen.

„De lijm is nog aan het opdrogen, maar we gaan gewoon voetballen. Er is donderdag ook getraind”, laat penningmeester Eric de Weerdt van OFC weten.

Trainer Stefan van der Grijp en assistent Michel Vogelaar zullen er in Neck niet bij zijn. OFC is inmiddels in gesprek met een nieuwe trainer voor de rest van het huidige voetbalseizoen en het komende. „Zaterdag komt waarschijnlijk nog te vroeg. Dan zullen clubmensen het team begeleiden, de elftalleider en een jeugdtrainer.”

De breuk tussen de spelers en de trainers van Oostzaanse voetbalclub ontstond na een conflict tussen assistent Vogelaar en voetballer Quinten Lindenbergh. De speler werd – met steun van bestuursleden – buiten de selectie gezet, hetgeen voor veel spelers een buiten proportionele maatregel was, waarna de helft van het elftal zich solidair verklaarde met hun teamgenoot. Dat leidde weer tot het vertrek van de trainers.

OFC kon daardoor vorig weekeinde tegen De Meteoor geen elftal op de been brengen en dreigde uit de competitie te worden genomen. Dat is een standaard maatregel van de KNVB als een team twee maal niet komt opdagen.

De wedstrijd tegen sv De Meteoor wordt maandag 1 april ingehaald.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl