Zaanse scheidsrechter Juroen Koene ziet Fortuna W pijnlijk in de problemen komen

Zaanstad- Er zijn door de meeste ploegen in de gemixte 1A klasse al 17 van de 24 af te werken wedstrijden gespeeld. Twee degraderen er rechtstreeks, drie spelen in de nacompetitie. Aan die loterij doen straks 25 teams mee waarvan er slechts 2 juichend het seizoen zullen beëindigen. Met het verlies tegen VIOS W op het netvlies blikt zondag 1e klasser Fortuna W somber terug.

De spanning neemt met de week toe. Dat zal ongetwijfeld terug te zien zijn in het getoonde spel. Dat er sprake was van een nerveuze wedstrijd aan beide kanten is dan logisch. Toch juicht Wormerveer als eerste. Een mooie snelle omschakeling, na een hachelijke situatie voor ons doel, is het Luke die de 1-0 weet te scoren.

Daaropvolgend geknoei achterin waaruit een corner tegen komt. Dat geknoei komt deze wedstrijd te vaak voor. Het moderne voetbal leert ons dat Fortuna W spelers vanaf de keeper in de 16 opbouwen. Waar is de lange haal gebleven? De doelman van VIOS W hanteert die ouderwetse methode nog veelvuldig en is daarmee een van de belangrijkste passgevers bij de Warmenhuizers.

Na een half uur spelen wordt V iets sterker en speelt vaker op onze helft. Dat moet kansen bieden. Er ontstaat ruimte. Na weer sterke omschakeling gaat Achraf diep en speelt hij Duncan goed aan. Helaas fluit arbiter Jeroen Koene af wegens buitenspel. Met nog tien minuten te gaan een corner voor VIOS. Fortuna heeft geluk, want de corner belandt op de paal en de rebound is voor Justin. Vios W wordt wel steeds sterker, maar daardoor ontstaat er ruimte voor de Wormerveerders omdat Vios W de drive naar voren heeft.  Weliswaar is Vios W iets dominanter maar daar schuilen ook de kansen voor Fortuna W in: de omschakeling moet goed zijn.

Op slag van rust valt al die theorie weg. De zoveelste corner wordt ons fataal 1-1. Er wordt druk op Justin gezet (in de weglopen) en wij krijgen de bal niet weg. Pas in minuut 45 eindelijk de eerste corner voor Fortuna. Uit de situatie daarna hands door een V-verdediger en een vrije trap voor Fortuna op 20 meter. De keeper plukt de bal heel goed uit de hoek. In de blessuretijd krijgt Duncan nog krijgt mooie kans, in een reflex weet de V-keeper de bal te stoppen.

Na de pauze komen dezelfde spelers weer op het veld. Fortuna wil graag de combinatie zoeken maar is daarbij erg onzorgvuldig. Veel passes halen hun eindbestemming niet en verdedigend rammelt het teveel. V zet terecht al vroeg druk op onze verdediging die het daar erg moeilijk me heeft. Een goede redding van Justin voorkomt de 1-2.

Na een kwartier spelen een wissel bij Fortuna. De spraakmaker van afgelopen week Achraf gaat eraf, Bradley komt erin. Niet veel later is het toch weer VIOS W dat doeltreffend weet uit te halen na ‘geklungel’ in de defensie (1-2). De dreun komt minder hard aan dan verwacht. Meteen na aftrap een fantastisch aanval, waaruit Duncan voor weet te zetten en bij de tweede paal staat Luke klaar voor de 2-2.

Luttele minuten later komt de 2-3 voor een groot deel op naam van de Vios-goalie. Zijn uittrap biedt de spits de gelegenheid de 2—3 te scoren. De opstelling van de verdediging laat ook nu weer te wensen over.

Met nog zeker 20 minuten te gaan zal Fortuna een tandje bij moeten schakelen om tot een aanvaardbaar resultaat te komen. Dat tandje is nog niet meteen te zien. Het positiespel van V is beter, we staan te vaak gedekt.

Na een half uur spelen wederom een wissel aan F-zijde. Chardell komt erin waar Dominggus eruit gaat. Belangrijk ook de taakwijziging van Youp. Mede daardoor kunnen we nu wel druk zetten en voetballen weer de laatste 10 minuten.  Om alle zeilen bij te zetten weer een dubbele wissel aan F-zijde. Bafode en Giovanni gaan eraf waar Sam en Jayden er bijkomen. In deze laatste fase is er ‘ineens’ wel de broodnodige beleving.

De beleving van de laatste periode zouden de Wormerveerders eigenlijk de hele wedstrijd moeten hebben. Hoewel erg nog wel geknokt wordt voor een draaglijker resultaat eindigt het duel toch net een uiterst teleurstellende 2-3 nederlaag.

In deze afdeling voldeden de koplopers aan de verwachting.

Schermafbeelding_2024-03-17_om_16.49.21.png

Dat heeft onderstaande stand als direct gevolg:
Schermafbeelding_2024-03-17_om_16.49.42.png

Voor komend weekeinde staat het volgende programma klaar:
Schermafbeelding_2024-03-17_om_17.21.32.png

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl