ZCFC en cvv Blauw Wit W houden elkaar in evenwicht

Zaanstad- CVV Blauw-Wit (W) heeft op bezoek bij ZCFC voor het eerst in vijf wedstrijden een resultaat gepakt. Na een 1-2 voorsprong met rust wist de thuisploeg halverwege de tweede helft langszij te komen vanaf de strafschopstip.

In het laatste kwartier hadden beide ploegen nog een dot van een kans om de volle buit te pakken, maar beide teams slaagden daar niet in. Door het 2-2 gelijkspel blijft cvv Blauw-Wit hekkensluiter in de 4e klasse A.

cvv Blauw-Wit begon scherp aan de wedstrijd en kwam al in de 3e minuut op voorsprong. Een goede voorzet van Mohammed Bourchid werd niet goed verwerkt door ZCFC doelman Tim Hardijzer. Thomas van Eig was net even scherper dan ZCFC verdediger Patrick Pieters en wist zo het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. ZCFC wist dat het slecht aan de wedstrijd was begonnen en was in het vervolg van het eerste kwartier wat vaker op de helft van Blauw-Wit te vinden. Gevaarlijker dan een kopbal uit een corner die naast ging in de 6e minuut werd de thuisploeg niet in het eerste kwartier. Het tweede wapenfeit van Blauw-Wit viel in de 19e minuut te noteren. Finn Huitema brak gevaarlijk door op de helft van ZCFC, maar zijn schot was ongevaarlijk. Een minuut later kwam ZCFC op gelijke hoogte. Balverlies aan de linkerkant van Blauw-Wit zorgde voor een tegenaanval van ZCFC. Daarin wist Yort Willems te eenvoudig de vrijstaande Tom Luckfiel te bereiken (1-1). Ruim 5 minuten later was het toch weer Blauw-Wit dat op voorsprong kwam. Een geweldige pass van Finn Huitema werd prachtig in de loop meegenomen door Leon Seitner. Hij zag de doelman snel uitkomen en bleef rustig en plaatste de bal in het doel (1-2). Het doelpunt van Leon Seitner was het startsignaal voor een sterke fase van Blauw-Wit. Na een geweldige aanval via Thomas, Mohammed en Wouter wist Leon Seitner in de 33e minuut bijna de voorsprong uit te breiden. Zijn inzet werd echter katachtig gered door Tim Hardijzer. In de 36e minuut werd Mohammed Bourchid nog gevaarlijk maar zijn schot ging net naast. Zo ging Blauw-Wit de rust in met een terechte 1-2 voorsprong.

Dat de voorsprong van de bezoekers niet lekker lag bij ZCFC was te merken in de beginfase van de tweede helft. ZCFC spits Yort Willems liep vlak na rust vervelend door op Blauw-Wit captain Mats van Olst. Zijn actie bleef onbestraft door de verder goed leidende scheidsrechter Berndt. De eerste kans na rust was voor Mohammed Bourchid. Wouter Swart wist hem aan de rechterzijde te bereiken, maar zijn schot miste precisie (naast). In de 54e minuut ontstond er in de 16 meter van Blauw-Wit een gevaarlijk moment uit een corner, maar de meeverdedigende Thomas van Eig wist de bal tijdig uit het strafschopgebied weg te werken. ZCFC werd in deze fase wat sterker en probeerde snel hun aanvallers te bereiken. In de 65e minuut leek de thuisploeg daarmee op 2-2 te komen, maar een geweldige redding van Blauw-Wit goalie Silver Booij voorkwam de gelijkmaker. Een minuut later kreeg ZCFC echter vanaf 11 meter een nieuwe kans om langszij te komen na een handsbal. Yort Willems ging achter de bal staan en wist de 2-2 te maken, al zat Silver Booij er nog dichtbij. Een tegenvaller voor Blauw-Wit, maar de ploeg bleef ondanks de tegenslag doorvechten om een resultaat te behalen. Dit resulteerde al snel in een paar mogelijkheden. Een minuut na de strafschop was het Wouter Swart die gevaarlijk werd uit een directe vrije trap (redding keeper) en paar minuten later ging een schot van Finn Huitema vanaf een meter of 20 net naast. De grootste kans voor Blauw-Wit om op voorsprong te komen was voor invaller Daan Brouwer. Hij kwam over de rechterkant 1 op 1 met de keeper, maar zijn inzet werd gestopt door Tim Hardijzer. De laatste grote kans in deze leuke derby was voor ZCFC. In de 80e minuut kwam Blauw-Wit erg goed weg omdat een ZCFC speler zelfzuchtig was in een overtalsituatie. Zo werd er eindelijk weer een resultaat geboekt, maar blijft Blauw-Wit onder de degradatiestreep. Volgende week komt directe concurrent asc De Volewijckers op bezoek. Zij wisten nummer 3 SVW’27 met 2-1 te verslaan waardoor het gat richting een nacompetitieplaats is toegenomen (3 punten).

Huisfotograaf Theo van Vlaanderen was bij het duel aanwezig. Meer foto’s staan op de social mediakanalen van voetbalinzaanstad.nl

Foto’s: Theo van Vlaanderen (Voetbal in Zaanstad)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl