Vrouwen zvv Zaandijk 1 en KFC 1 tegen elkaar opgewassen

Zaanstad- De wedstrijd tussen twee voetbalbuurvrouwen kende zondagmorgen naast vermakelijke momenten ook periodes van prima spel. Dan weer was zvv Zaandijk de bovenliggende partij, dan weer de KFC’sters.

Zaandijk zet KFC onder druk
Zaandijk zet KFC onder druk (Foto: RodiMedia/KK)

De thuisploeg wist toch de meeste tijd als initiatiefnemer het veld te bezetten. Het ontbrak nog aan de afronding en opvallend genoeg was het schieten uit de tweede lijn deze ochtend aan twee kanten niet aanwezig waar voordeel uit gepeurd had kunnen worden.
In de eerste helft kroop KFC na zo’n 25 minuten voor het eerst echt uit haar schulp en kreeg haar eerste corner te nemen. De schrik aan Z-zijde zat er in toen de bal uiteen spatte op de paal. Daar stelde Sanne Jongens een snelle rush tegenover waar K-doelvrouwe Wieske Jongens een goede redding op los liet. Ook Z-spits Amber Tania kwam  oog in oog met Jongens te staan, maar kon niet afronden.

Dat deed zij wel vlot in de tweede helft vanuit een snelle counter. Na die 1-0 leek het wachten op meer, maar KFC wist zich te herpakken en zag een schot rakelings over het heiligdom van doelvrouwe De Jonge gaan. Omdat Zaandijk vergat meer afstand te nemen bleef KFC hoop houden op een beter resultaat. Vanuit de meelevende tribune werd met regelmaat geroepen dat Nina (Kuiper) op de brommer de K-defensie moest passeren, maar dat verzoek werd eigenlijk te weinig ingewilligd. Nadat Amber Tania de kwaliteit van de paal had getest was het uiteindelijk in de slotminuten invalster Emma de Mie de verlossende 2-0 binnenschoot voor Zaandijk.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl