Verhit duel Alcmaria V (zat) vvv Westzaan eindigt in 1-1

Zaanstad- Het was een emotionele clash op sportpark Egmonderhout tussen de koplopers Alcmaria Victrix (zat) en vvv Westzaan. Koploper vvv Westzaan trad zaterdag in Alkmaar aan tegen de achtervolger uit Alkmaar. Het duel eindigde in 1-1.
De kraker tussen Alcmaria en Westzaan is zaterdagmiddag in een gelijkspel geëindigd. In een direct duel om de koppositie kwam de thuisploeg voor rust aan de leiding door Chakib El Kaderi, maar moest de ploeg na de pauze de gelijkmaker slikken. Alcmaria eindigde het duel met tien man.
De Alkmaarders waren in de eerste helft de bovenliggende partij en het was wachten tot de ploeg van Chihab El Boumeshouli de openingstreffer zou maken. Deze zou uiteindelijk vlak voor rust vallen. Na een goede actie van Bertje Inecia kon Chakib El Kaderi de bal bij de tweede paal inkoppen.
Na de thee kwamen de thuisploeg niet goed uit de kleedkamer en waren het de bezoekers die de druk opvoerden op het doel van Lennart Lakeman. Dit zou uiteindelijk resulteren in de 1-1 nadat de spits een voorzet van de zijkant tegen de touwen kon koppen. De vlag ging nog wel in de lucht vanwege buitenspel, maar de scheidsrechter negeerde dit signaal en kende de treffer toe. Alcmaria moest hierna noodgedwongen Mo Ajnane wisselen nadat de spelmaker in de eerste helft na een charge van een verdediger een enkelblessure opliep. Ajnane speelde de eerste helft nog wel uit, maar na de pauze moest hij zich dan toch laten vervangen.
De wedstrijd kwam na een uur weer meer in evenwicht en Alcmaria kon voorzichtig weer gaan denken aan een hernieuwde voorsprong. Brahim Bakni leek de bal de bal in kansrijke positie op doel te kunnen schieten, maar een verdediger voorkwam met de hand dat de keeper in actie moest komen. Een 100% strafschop werd door de scheidsrechter gemist, waarna het duel al grimmiger werd. Het hielp daarbij ook niet echt dat er bij de bezoekers een grensrechter stond die bij elke diepe bal vlagde voor buitenspel.
Tien minuten voor tijd moesten de gastheren met tien man verder nadat Brahim Bakni zich liet provoceren en een terechte rode kaart kreeg van de scheidrechter. In het restant van de wedstrijd lag het duel veelvuldig stil vanwege opstootjes en irritatie en kwamen de bezoekers goed weg toen hun verdediger slechts geel kreeg na duidelijk natrappen richting Chakib El Kaderi. De scheidsrechter besloot hierna geen blessuretijd bij te trekken en direct na 90 minuten af te fluiten. Door het gelijke spel blijft het gat tussen de twee ploegen één punt, al heeft vvv Westzaan nog wel een wedstrijd tegoed.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl