SVA pakt na 1-1 tegen KFC periodetitel in zondag 2e klasse-A: Doelman Maarten List man of the match

Zaanstad- Aan de Communicatieweg in Assendelft was het zondagmiddag – ondanks de pittige wind – goed toeven bij de derby tussen gastheer SVA en het bezoekende KFC. Er stond ook echt iets op het spel.

SVA in de verdrukking als KFC er een slotoffensief tegenaan gooit
SVA in de verdrukking als KFC er een slotoffensief tegenaan gooit (Foto: RodiMedia/KK)

Doelman Maarten List man of the match

De eerste periode was al een prooi voor de onaantastbare koploper HSV (8-20) en ook deze tweede periode scoorden de mannen van trainer Rene van Elsland de meeste punten (9-18). Plek twee was dus bepalend voor het kampioenschap van de periode. En daar heeft SVA haar kans gegrepen.

Tegen KFC hadden de roodwitten het meer dan lastig. De ploeg van trainer Rene Reijinga nam na een half uur spelen brutaal het heft in handen via de 0-1 van Cerezo Hartgers. In de eerste helft hielden de ploegen elkaar vervolgens goed in balans zonder tot echt goed voetbal te komen.

In het tweede deel was er al vlot sprake van opwinding. Een SVA’er ging onvrijwillig naar de grond in het 16 meter gebied en zag de verder uitstekend fluitende arbiter daar een penalty in. Deze werd ternauwernood door Milan Ebbelaar benut. De uitblinker deze middag was zonder discussie K-goalie Maarten List die het schot van Ebbelaar net niet voor de doellijn wist te pakken.  Verder was hij meer dan goed op dreef en wist zeker ogende doelpunten te voorkomen.

In de resterende tijd ging het wederom alle kanten op en was het voor het publiek een aantrekkelijke partij. Gescoord werd er niet meer en omdat Saenden VV Assendelft met maar liefst 5-0 versloeg konden de SVA-handjes de lucht in. De periodetitel was een feit en dat is een mooi succes voor trainer Jeroen Beukman en zijn ploeg.

Meer foto’s staan op de social media kanalen van voetbalinzaanstad.nl

Maarten List applaudisseert voor SVA

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl