Bij Zaans Future Talent draait alles om individuele ontwikkeling: Ab Hassan op zondagochtend bij vv Knollendam

Zaanstad- De naam Abdullahi Hassan wordt in de Zaanstreek de laatste maanden veelvuldig genoemd.  De Zaandammer is momenteel op zondagochtend volop actief met zijn voetbalschool Zaans Future Talent waarmee hij volop aan de slag gaat met jonge voetballers van 6 tot en met 15 jaar.

Dat gebeurt allemaal op het complex van vv Knollendam. Aan de Dorpsstraat in Oostknollendam is hij daarmee terug op het voetbalveld en niet meer zelf als professioneel voetballer. Zijn voetbalcarrière is voorbij. Want zelf voetballen gaat niet meer door een versleten enkel. Vorig jaar maart begon hij met zijn voetbalschool en het 1 jarig jubileum zit eraan te komen.

De voormalig jeugdspeler van FC Utrecht, Vitesse, Nederlands elftal, FC Emmen, PSV, en assistent-coach bij FC Meerdijk en vpv Purmersteijn heeft voldoende voetbal know-how opgedaan. En daarmee heeft de Zaandammer een rijke dosis voetbalervaring op zak. Als oprichter van Zaans Future Talent, probeert hij zijn passie voor ontwikkeling van jeugdspelers en voetbal samen te brengen. Momenteel combineert hij dat met een studie accountancy aan de HvA en werkt daarnaast bij Gymone, het voormalige Big Gym.

Bij Zaans Future Talent draait alles om de individuele ontwikkeling. In kleine groepen wordt gewerkt aan specifieke doelen. Er worden ook individuele trainingssessies aangeboden.
Het motto van “Appie”? “Laat niemand je vertellen dat je iets niet kunt.” Met professionele begeleiding krijg je ruimte om te groeien. Spelers boeken snel vooruitgang en leren met plezier.
De kernwaarden van de voetbalschool zijn kwaliteit, ontwikkeling, passie voor Voetbal, teamwerk, prestaties, integriteit, toewijding aan de gemeenschap, inclusiviteit, leren en groeien maar bovenal plezier in het spel. Wij verwelkomen iedereen, ongeacht achtergrond, geslacht of het vaardigheidsniveau. Zaans Future Talent staat voor leren, groeien én plezier in het voetbal. Er is nog ruimte voor gedreven voetballers. Of dat nou jongens of meisjes zijn, het kan allebei.”

Abdullahi is meer dan een trainer. Net als veel andere jongeren speelde hij het computerspel OSM, Online Soccer Management. Dat fascineerde hem en hij raakte geïnspireerd om ooit als coach aan de slag te gaan: “Ik heb het trainersvak altijd interessant gevonden. Zaken als techniek, tactiek en de manier van communiceren van de trainers die ik allen heb gehad, die zijn me altijd bijgebleven. Nu ik terugkijk op mijn voetbalcarrière kijk ik anders naar bepaalde spelopvattingen, principes en uitleg van oefenstof. Inmiddels weet ik wat ik destijds misschien anders had kunnen doen. Dat probeer ik ook op de meeste spelers over te brengen. Helaas kon ik destijds zelf niet verder door blessureleed. Maar momenteel ben ik op een andere manier bezig met voetbal en dat bevalt me. Ik weet dat spelers die talentvol zijn gefocust moeten blijven. Voor jongens en meiden die echt graag hoger op willen kan ik een plan uitstippelen. Uiteindelijk moeten ze het zelf doen maar door duidelijk en direct tegen hen te zijn komen de meeste spelers een heel eind. Ik ben een moderne trainer waarbij de ontwikkeling van het kind centraal staat. Ook het mentale gedeelte is daarin erg belangrijk. Hoe bereid ik me voor op een wedstrijd, hoe ga ik om met wedstrijdspanning zijn bijvoorbeeld een aantal van die zaken. Dat resulteert erin dat er momenteel veel jongens en meiden bij mij op de voetbalschool heb zitten. Zo heb ik ook een aantal spelers die uit de Bijlmer, Hoorn, Hoofddorp en Amsterdam West komen. Ik vind het heerlijk om met de jeugd aan de slag te gaan. De jeugd is de toekomst en ik probeer een voorbeeldfiguur voor ze te zijn. Iedere zondag van 9 uur tot 13 uur komen er bijna 40 spelers langs. Spelers moeten een stap maken naar een betere versie van zichzelf. Ik denk dat de nieuwe generatie er echt aankomt.“

Het streven van de 20 jarige Zaankanter is om iets voor de voetbalclub terug te kunnen doen. Volgend jaar dient er namelijk een eerste jeugdteam vv Knollendam jo11-1 te staan. In het kader daarvan speelt hij binnenkort een aantal oefenwedstrijden en toernooien. De eerste wedstrijd in Oostknollendam staat op de planning voor vrijdag 15 maart 2024 wanneer zijn team het tegen Sporting Krommenie jo11-1 opneemt. Meer informatie over de voetbalschool en het programma staat op de website https://zaansfuturetalent.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl