AZ Voetbalschool Toernooi: Inzet, spelplezier en veel talent

Zaanstad- Het Voetbalschool in de Regio Toernooi was een dag vol passie, strijd en enthousiaste voetballers. Vijf verschillende regio’s namen het tegen elkaar op om uiteindelijk de beste van de dag te zijn. Onder toeziend oog van AZ-scouts, trotse ouders op de tribune en motiverende trainers langs de lijn was dit voor de spelers een dag om niet snel te vergeten.

Voetballertjes uit de AZ Voetbalscholen in de regio’s Alkmaar, Haarlem, West-Friesland, Zaanstreek en Amsterdam kwamen bij elkaar op AFAS Trainingscomplex voor onderlinge wedstrijden. Aan het einde van het bekertoernooi werden de prijzen overhandigd door AZ 1-spelers Sven Mijnans en Wouter Goes.

Voortraject AZ Jeugdopleiding
De AZ Voetbalschool in de Regio is een eenjarig voortraject van de AZ Jeugdopleiding. Veel kinderen krijgen hierin de kans zich verder te ontwikkelen als voetballer, zonder dat zij uit hun eigen leefomgeving worden gehaald. De spelers blijven dan ook nog steeds dichtbij huis en lid van hun eigen club, maar trainen iedere zondag onder de hoede van AZ-trainers. Op die manier kunnen ze zich gegarandeerd een jaar lang op hoog niveau ontwikkelen.

Vrij voetballen
Op het toernooi lieten de jeugdspelers zien over veel voetballende kwaliteiten te beschikken. Als gevolg werden de toeschouwers beloond met mooie doelpunten, fraaie acties, spectaculaire reddingen en zagen zij vooral veel lachende gezichten. Op de velden in Zaanstad werd namelijk vrij gevoetbald in een voor de spelers bekende omgeving zonder bijkomende druk.

Winnaars van het toernooi
Na spannende groepsfases waarin de verschillende regio’s erg aan elkaar gewaagd waren, volgde een finale in elke leeftijdscategorie. In de jongste leeftijdscategorie trok de regio Amsterdam aan het langste eind. Regio Zaanstad won de finales in de twee oudere leeftijdscategorieën. Aan het einde van de dag mochten deze ploegen zich dan ook terecht de winnaars van de dag noemen.

Hooghoudbokaal
Net als in de vorige edities van het AZ Voetbalschool in de Regio Toernooi, vond ook nu de jaarlijkse hooghoudcompetitie plaats. Hierbij is het de bedoeling dat een speler de bal zo lang mogelijk in de lucht houdt, zonder dat de bal de grond raakt. Deze competitie is een initiatief vanuit AZ om kinderen te stimuleren om ook thuis te oefenen en hun vaardigheden te verbeteren.

Nieuw record
In de hooghoudcompetitie had elke regio één deelnemende speler. Lenn Balk uit West-Friesland was de absolute winnaar. Hij leverde een bijzondere prestatie door de bal maar liefst 2140 keer hoog te houden. Hiermee verbrak hij het record van 1398 keer en mocht hij de Hooghoudbokaal in ontvangst nemen.

Foto’s: Patrick Harderwijk / Fotopersbureau HCA

 

 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl