WSV’30 doet goede zaken door derby tegen sc Hercules Zaandam te winnen

Zaanstad- In de zondag 3e klasse stonden WSV’30 en sc Hercules Zaandam tegenover elkaar. Beide ploegen verkeren beide in redelijke vorm en op voorhand was het lastig een favoriet aan te wijzen. Het was thuisploeg WSV’30 dat de punten in eigen huis wist te houden.

Door de zege is WSV’30 op gelijke hoogte gekomen met de ploeg van Eric Heerings. En dat beviel de trainer van de bezoekende ploeg allerminst. Hij vond dat zijn ploeg zichzelf tekort deed. Foto’s van het duel staan op de instagram pagina van Voetbal in Zaanstad. Huisfotograaf Arno van den Broek was aanwezig.

Kees Klinkenberg van het NHD was bij het duel voor verslag aanwezig.

‘We hebben WSV’30 in het zadel geholpen’, sc Hercules Zaandam opnieuw onderuit in Wormer

Het is sc Hercules Zaandam opnieuw niet gelukt om WSV’30 te verslaan. In een duel dat net zo makkelijk in 5-5 had kunnen eindigen trok de ploeg uit Wormer met 3-1 aan het langste eind.

Arbiter Leo Blank had zondag amper gefloten voor de aftrap van het duel tussen WSV’30 en sc Hercules Zaandam toen de rappe Indy Velt onderuit ging in het strafschopgebied. De scheidsrechter zag er geen penalty in. De beslissing weerhield de ploeg uit Wormer er niet van om het gas er op te houden. De Zaandammers kwamen pas na ruim tien minuten spelen uit de verdediging. Het schot van routinier Tristan van Oostenbrugge werd ternauwernood door doelman Roy Wigman tot corner verwerkt.

Het spel golfde in die fase die volgde op en neer. Dat er voor rust geen treffers vielen was opmerkelijk gezien de vele kansen die ontstonden. Roy Kleij en Joey Rozemeijer waren namens WSV dichtbij een treffer en aan de andere kant van het veld was het aan Wigman te danken dat Dennis Schavemaker van een doelpunt werd afgehouden.

Het beeld in de beginfase van de tweede helft was gelijk aan dat van voor rust. Beide teams lieten bij vlagen oogstrelend spel zien, maar toonden zich machteloos in de afronding.

Het was sc Hercules Zaandam dat als eerste scoorde. De 0-1 van Jamie Heringa leek de bezoekers rust te bieden. ,,We vergaten onszelf in die fase te belonen”, keek middenvelder Bruce de Graaf na afloop terug. ,,Dat heeft uiteindelijk tegen ons gewerkt.”

WSV-trainer Arjen Zwaan besloot een dubbele wissel toe te passen. De wijziging hielp de ploeg uit Wormer aan nieuwe inspiratie. Jeroen Post profiteerde dankbaar van geklungel in de Zaandamse defensie en scoorde de gelijkmaker. Twee minuten later juichte de WSV-aanhang opnieuw. Wederom was het Post die scoorde. ,,We geven het gewoon weg”, mopperde Hercules-trainer Eric Heerings voor zijn dug-out.

In de tachtigste minuut maakte Luuk Mol goed gebruik maakte van de enorme ruimte die hem geboden werd en bracht de stand op 3-1. Hercules zette alles op alles om het tij te keren. Heerings dirigeerde Van Oostenbrugge naar de spits om voor meer pressie te zorgen. Die aanpassing zorgde voor dreiging, maar in de stand kwam geen verandering.

,,Na die 0-1 dacht ik even: Het zal toch niet’’, reageerde Zwaan na afloop. ,,Maar het viel gelukkig mee. We hebben nu vier wedstrijden achter elkaar niet verloren. We willen zo hoog mogelijk zien te eindigen. Aan de periode denk ik nog niet. Maar de tweede plek achter Egmond in de tweede periode is wel aantrekkelijk.”

Heerings concludeerde dat zijn ploeg de tegenstander, waar door de Zaandammers al geruime tijd niet van is gewonnen, flink in het zadel had geholpen. ,,We hadden vaker moeten scoren en boden WSV teveel ruimte waar die ploeg goed gebruik van maakte. Er zijn te vaak situaties waar we goede afspraken over gemaakt hebben, maar vervolgens niet goed nagekomen. Een gelijkspel was vandaag beslist terecht geweest.”

voetbal 3e klasse b

WSV’30- sc Hercules Zaandam 3-1

62. Heringa 0-1, 67. Post 1-1, 69. Post 2-1, 80. Mol 3-1.

WSV’30: Wigman, Dekker, Hoekzema (68. Temme), Van Essen, Zino Veldt (75. Hollander), De Vries, Indy Veldt, Post (79. Visscher), Mol, Kleij, Rozemeijer (68. Van Putten).

Hercules Zaandam: Bermon, Wijnen, Magoum, Heringa (geel), De Graaf, Bilgin, Wijndal, Ent, Schavemaker, Mantis (78. Stor, Van Oostenbrugge.)

Foto: Arno van den Broek

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl