Jong AZ naar Jan Louwers Stadion voor duel met FC Eindhoven

Zaanstad- Jong AZ reist vrijdag af naar de lichtstad. Daar wacht de ploeg van trainer Leeroy Echteld een confrontatie met FC Eindhoven. De aftrap in het Jan Louwers Stadion is om 20:00 uur.

De beloften verloren maandag in eigen huis van NAC Breda. De Brabanders kwamen vlak voor rust aan de leiding, maar kort na de pauze trok Jong AZ de stand weer gelijk. Nadat NAC uitliep naar 1-3 wist de thuisploeg zich terug te knokken tot 2-3. De inhaalrace kwam echter te laat op gang.

Vlijmscherp
Denso Kasius en Ernest Poku waren namens Jong AZ trefzeker tegen NAC. Eerstgenoemde schoot vlak na rust een vrije trap tegen de touwen. Poku was op zijn beurt vlijmscherp bij een fout van de defensie uit Breda.

Rentree Deen
Daniël Virginio Deen verdedigde tegen NAC het doel van Jong AZ. De sluitpost maakte daarmee na ruim drie maanden blessureleed zijn rentree op het veld.

Youth League
Jong AZ’ers Tristan Kuijsten, Sem Dekkers, Kees Smit, Jayden Addai, Ro-Zangelo Daal, Dave Kwakman, Enoch Mastoras en Jeremiah Esajas kwamen dinsdag in actie in de UEFA Youth League. In de achtste finales stonden zij tegenover FC Porto. Op een volgepakt AFAS Trainingscomplex stond AZ tot aan de laatste minuten op een 1-0 voorsprong. De Portugezen kwamen diep in blessuretijd echter alsnog langszij, waarna vrijwel direct een strafschoppenserie volgde. Daarin trok de tegenstander aan het langste eind en was titelhouder AZ uitgeschakeld.

Wisselend
FC Eindhoven staat momenteel in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg uit de lichtstad bezet de veertiende plaats en wisselt sterke prestaties af met mindere. Zo pakte het onlangs punten tegen VVV-Venlo, NAC Breda en FC Emmen, maar ging het ook met 0-3 hard onderuit tegen FC Groningen.

Koopmeiners, Goudmijn & Duin
Dit seizoen bleef de eerdere ontmoeting tussen Jong AZ en FC Eindhoven doelpuntloos. De laatste overwinning van de Alkmaarders op de Eindhovenaren was op 1 februari 2021. Toen werd het 3-2 door goals van Peer Koopmeiners, Kenzo Goudmijn en Jelle Duin.

Live
De wedstrijd is vrijdag te volgen via AZ’s X-kanaal. Op ESPN zijn later highlights te zien.

Jong PSV
Volgende week vrijdag treed Jong AZ weer aan voor eigen publiek. Dan komt Jong PSV op bezoek in Zaanstad. De aftrap is om 20:00 uur.

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
ADO Den Haag – Jong Ajax
De Graafschap – TOP Oss
FC Eindhoven – Jong AZ
FC Emmen – Willem II
Helmond Sport – VVV-Venlo
MVV Maastricht – FC Dordrecht
NAC Breda – Jong FC Utrecht
SC Telstar – Roda JC

Maandag:
FC Den Bosch – FC Groningen
Jong PSV – SC Cambuur

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl