KFC wint belangrijk uitduel bij LSVV en mag omhoog kijken

Zaanstad- Het is de ploeg van René Reijinga gelukt om de belangrijke uitwedstrijd in Langedijk te winnen. Het is degradatienood verkerende LSVV werd met minimale cijfers verslagen. De 0-1 was erg belangrijk waardoor de weg omhoog verder kan worden ingeslagen.

Na het gelijke spel in het laatste duel waarbij slechts één punt kon worden bijgeschreven was de zege van afgelopen zondagmiddag een welkome opsteker. Daarmee klimmen de Koogers naar de 4e plaats. In de wetenschap dat zondag 3 maart het duel op sportpark De Koog tegen koploper HSV voor de deur staat.

Ook in het NHD een verslag van de wedstrijd. “KFC doet goede zaken en mag omhoog kijken op de ranglijst. ” Zondag 2e klasser KFC is nog steeds ongeslagen na de winterstop. LSVV werd met 0-1 verslagen door een doelpunt van Robin Baartscheer.

Met deze drie punten hoeft KFC zich minder zorgen te maken over degradatie en mag zelfs opde ranglijst naar boven kijken. De aankomende twee weken speelt de ploeg van René Reijinga tegen koploper HSV en nummer twee van de ranglijst SVA. ,,Dat worden mooie graadmetingen”, voorziet Reijinga. ,,Wij voelen ons tegen betere tegenstander op ons gemak en kunnen ons spel nog beter uitvoeren. Ik verwacht aankomende twee
wedstrijden minimaal vier punten.”

De trainer straalde daarmee vertrouwen uit, ondanks dat KFC het behoorlijk lastig had tegen LSVV. ,,Ik vond LSVV zeker het eerste halfuur heel sterk spelen. Dat kwam mede door onszelf. We wonnen geen enkel duel, daarmee brachten we de tegenstander in de wedstrijd. LSVV kreeg genoeg kansen om de openingstreffer te maken. Wij scoorden op een heerlijk moment, vlak voor rust. De tweede helft hadden we meer grip op de wedstrijd.         We verzaakten zelf om de tweede, beslissende goal te maken.” Meerdere spelers van LSVV vielen na het laatste fluitsignaal van teleurstelling op de grond. Volgens aanvoerder Boy Kansen is het beeld van de wedstrijd het verhaal van het seizoen aan het worden. ,,Het lukt ons heel moeizaam het net te vinden. Waar dat aan ligt? Een deel heeft te maken met pech. Vaak schort het ook aan het creëren van kansen, maar daar lag het vandaag niet aan. We hebben grote kansen gehad en deden de hele wedstrijd niet onder voor KFC. Een 0-1 nederlaag is dan extra pijnlijk.”

De centrale verdediger had een belangrijk aandeel in het aanvalsplan van de thuisploeg. De bal werd in de opbouw zo snel mogelijk ingeleverd bij Kansen waarna hij strooide met lange ballen, veelal in de richting van opkomende back Toine Merk. ,,Gelukkig kwamen ze deze wedstrijd allemaal aan”, keek Kansen terug op zijn rol in de opbouw. ,,Jammer dat we er niet meer mee hebben gedaan. Met deze nederlaag komen we nog dieper in de
problemen. We gaan alles op alles zetten om de nacompetitie te ontlopen, daar houd ik vertrouwen in.”

Kansen wist op dat moment nog niet dat concurrenten Medemblik en Schagen United wel punten pakten, waardoor LSVV de laatste plaats in bezit kreeg. ,,Twee seizoenen achterelkaar degraderen zou een extreme domper zijn. Dat laten we niet gebeuren.”

Zondag 25 februari 2e klasse-A
Karakteristieken: LSVV- KFC 0-1 41. Baartscheer

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl