Vitesse’22 houdt hoofd koel in Wormerveer en is efficiënter dan Fortuna W.

Zaanstad- Er zijn van die wedstrijden waarbij je je afvraagt hoe het toch mogelijk is dat je ze niet wint. Neem de partij van Zondag 1 tegen Vitesse’22. Slechts 54 seconden werd er door de Fortunezen niet opgelet en dat maakt dat ze bij vrouwe Fortuna weer middenin de probleemzone vertoeven.

Na een aantal meer dan prettige partijen kwam nu Vitesse’22 op bezoek. Op sportpark Puikman deden de blauwzwarten die naam al eer aan. Stug verdedigend wist het team van coach Arjan de Zeeuw opponent Fortuna W een pootje te lichten. Wetende dat de Wormerveerders de voorgaande partijen meer dan aantrekkelijk speelden (en resultaat scoorden) was menig supporter klaar voor de volgende belangrijke zege.

Bij de aftrap van deze wedstrijd, als vanouds vakkundig geleid door routinier Johan Jensch en geassisteerd door Michel Tiemessen en Chiraz Mahabali, stond naar alle waarschijnlijkheid het aller jongste eerste elftal ooit op het veld. Dat team opende meteen door direct stevige druk te zetten. Een situatie waar de gasten zich overigens graag in lieten drukken. Een eerste prachtige beweging van Kenyon en Luke maakte dat doelman Jonker de inzet weet te stoppen.

Omdat beide teams wilden voetballen wist ook Vitesse’22 zich meer dan leuke kansen te creëren, gelukkig zonder resultaat. Datzelfde gold voor de F-aanvallen.
Na zo’n 25 minuten spelen is het Tarik die in de 16 wordt neergelegd. Helaas voor het thuispubliek ziet de scheidsrechter er niets is. In die fase vormt Kenyon wel een plaag voor Vitesse. Met afstand is hij onze gevaarlijkste aanvaller.  Er is sprake van een Fortuna overwicht tot de 16 meter. In dat gebied heerst de V-verdediging echter al lijkt het wachten op een eerste F-goal. De Vitesse’22 doelman weet waar nodig ballen nog net voor de beroemde lijn te keren. Vandaar dat de rust met een 0-0 stand aanbreekt.

Na de thee is het Vitesse’22 dat vlijmscherp begint. Een inworp – waarvan bekend was hoe gevaarlijk die kunnen zijn – leverde al binnen 46 seconden de 0-1 op. Een lelijke tegenvaller, maar gezien het veldspel van onze ‘boys’ niet meteen verontrustend.  Er doen zich wat mogelijkheden voor zonder te kunnen spreken van kansen. Daarvoor houdt de geroutineerde en fysiek sterk Vitesse’22-defensie de Fortuna -aanvallers te makkelijk onder controle.

Met nog een kwartier te gaan (Sem heeft dan inmiddels een terechte gele kaart ontvangen al was hij daarvoor een paar keer lelijk aangepakt) gaan Chardell en Giovanni eruit en komt het duo Dommingus en Joel erin.
Justin bewijst dan zijn klasse en grijpt adequaat in waar nodig. Om de score een ander aanzien te geven wisselt trainer Alex Tarik en Luke voor Achraf en Bafode. Het offensief hout weliswaar aan, maar van gevaar stichten in de 16 van de Castricummers is niet aan de orde. Ruim in blessuretijd profiteren de gasten nog van een ongelukkige bal van Justin en staat er een ‘vervelende’ 0-2 op het prachtige scorebord.

Mede door de uitslagen op de andere velden komen we weer terecht in de bedreigde zone en zal er kracht geput moeten worden op het verzorgde veldspel. Het gebrek aan fysieke routine brak ons Fortuna W nog op. Al met al een partij voetbal waarbij Fortuna W een prima pot speelde, maar dat niet door kon zetten tot in het strafschopgebied waardoor doelpunten (nog) uitbleven.

UITSLAGEN
Schermafbeelding_2024-02-25_om_17.36.44.png
ACTUELE STAND
Schermafbeelding_2024-02-25_om_17.37.23.png
PROGRAMMA
Schermafbeelding_2024-02-25_om_17.37.07.png

Foto’s: voetbalinzaanstad.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl