Per seizoen 2024/’25 de JO18 en JO19 competities samengevoegd

Zaanstad- Met ingang van het seizoen 2024/’25 worden de JO18 en JO19 competities samengevoegd in één JO19 competitie. Hiermee wordt de lijn JO17-JO19-O21-O23 een logische, met steeds twee geboortejaren in een competitie.

De KNVB wil met deze maatregel het spelplezier vergroten, zorgen voor gelijkwaardigere wedstrijden en de reisafstanden iets korter maken. Clubs krijgen hierdoor ook de mogelijkheid om spelers van zeventien en achttien jaar meer op niveau te selecteren.

Verder is de KNVB van mening dat deze beslissing de ontwikkeling van jonge voetballers bevordert doordat zeventienjarigen het zullen moeten opnemen tegen iets oudere voetballers. Daarmee bereiden ze zich alvast voor op het seniorenvoetbal.

Ten slotte zorgt het samenvoegen van de JO18 en JO19 competities ervoor dat de KNVB de junioren voetbalpiramide in één seizoen toekomstbestendig maakt. Eerder was al het besluit genomen om de JO18 en JO19 competities in de divisies samen te voegen.

bron: knvb.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl