Zaanse keeper Finn Molenaar actief met Oranje -16 in Portugal

Zaanstad- De Zaanse jeugdspeler Finn Molenaar is momenteel met landgenoten in Portugal.

De oud KFC speler die momenteel spelend is voor AZ, speelt momenteel een toernooi met Oranje O16 in Portugal. Het laatste resultaat is een mooi gelijkspel tegen het sterker geachte Duitsland. Op 2 maart 2023 maakte keeper Finn zijn debuut voor oranje in het uitduel tegen Belgie -onder 15.

Goed spelend -Onder 16 knokt zich naar gelijkspel tegen Duitsland.

Onder 16 nam het woensdagmiddag op tegen Duitsland. – Foto: KNVB Media

Twee keer kwam het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar op achterstand tegen Duitsland, maar even vaak rechtte het team van KNVB-coach Pieter Schrassert Bert de rug. Onder 16 sloot het vierlandentoernooi in Portugal af met een 3-3 gelijkspel tegen de oosterburen. Emre Ünüvar, Eternal Barron en Kelvin Neijenhuis zorgden voor de Nederlandse doelpunten.

De ontlading na de late gelijkmaker van Kelvin Neijenhuis was groot. De spits van Feyenoord kopte de bal fraai binnen na een voorzet van Eternal Barron. Daarna werd hij bedolven door felicitaties van ploeggenoten en wisselspelers die het veld in renden. De 3-3 was loon naar werken voor Onder 16, dat eerder ook al een 2-0 achterstand had weggepoetst.

“Dat we na zo’n mokerslag (de 3-2, red.) de rug rechtten en ons toch nog terug knokken, daar kan ik alleen maar trots op zijn”, sprak Schrassert Bert. “Het zegt iets over de mentaliteit van deze groep. Er zit echt veel in deze jongens, al moet het op sommige punten beter. Met name verdedigend zijn we nog te naïef. Maar deze groep leert snel. Dus ik ben ervan overtuigd daar we daar stappen in gaan zetten.”

— Kelvin Neijenhuis zorgde voor ontlading na de late 3-3.

Goed spel, toch op achterstand

Onder 16 begon erg goed aan de wedstrijd tegen de oosterburen. Zonder grote kansen te creëren had Nederland een overwicht in de eerste fase van de wedstrijd. Zuur was het dan ook dat Duitsland op voorsprong kwam. Na een hoekschop kreeg Onder 16 de bal niet goed weg. Een Duitse speler schoot op doel, maar zag zijn schot geblokt door Emre Ünüvar. Hij kreeg de bal echter ongelukkig tegen zijn arm aan, waarna scheidsrechter Rui Mónica een strafschop toekende. Hoewel doelman Finn Molenaar de goede hoek koos, moest hij het antwoord op de inzet van Lennart Karl schuldig blijven.

Een kwartier later vergrootte Duitsland de voorsprong via een doelpunt van Can Armando Güner, die de bal voor zijn voeten kreeg nadat Molenaar een eerder schot van Eymen Laghrissi nog kon keren. Schrassert Bert: “Na een geweldige eerste fase stonden we ineens met 2-0 achter. Dat was zuur, maar het heeft ook met onze naïviteit te maken. We moeten beter verdedigen. Met één steekpass legde Duitsland een keer onze hele as open. Dat mag ons niet overkomen.”

Comeback

Ondanks de 2-0 achterstand bleef Onder 16 strijden voor wat het waard was. Die inzet werd vijf minuten voor rust beloond. Nederland kreeg een vrije trap op een meter of dertig van het doel. Sean Steur vuurde een schot af, maar dat werd gekraakt door de Duitse muur. De bal viel echter voor de voeten van Ünüvar die zich niet bedacht en verwoestend uithaalde. De aansluitingstreffer zorgde voor nieuw geloof bij Nederland. Rap werd de bal uit het net gehaald, zodat de wedstrijd zo snel mogelijk hervat kon worden.

Ook na rust deed Nederland het prima. Het speelde zich onder de Duitse druk uit en creëerde kansen. De goed ingevallen Eternal Barron bracht de spanning helemaal terug in de wedstrijd door twaalf minuten voor tijd de gelijkmaker binnen te schieten. De aanvaller veroverde het balbezit met een sliding op een meter of 25 van het Duitse doel. De bal belandde voor de voeten van Ünüvar die even inhield, het overzicht bewaarde en de bal precies op het juiste moment breed speelde op de inmiddels weer opgekrabbelde Barron. Met een hard schot verschalkte hij doelman Marcello Trippel.

— Eternal Barron zette Onder 16 na een 2-0 achterstand naast Duitsland.

Spannende slotfase

De euforie van de gelijkmaker maakte echter al snel plaats voor teleurstelling. Duitsland kwam opnieuw op voorsprong via een doelpunt van Moritz Göttlicher en leek er alsnog met de winst vandoor te gaan. Maar dat was buiten Neijenhuis gerekend, die Onder 16 voor de tweede keer naast Duitsland bracht. In de spannende slotfase kregen de oosterburen vanuit een omhaal nog een dot van een kans, maar met een fraaie zweefduik plukte Finn Molenaar de bal uit de kruising en stelde het gelijkspel veilig.

“Achteraf hinkten we een beetje op twee gedachten”, sprak Schrassert Bert. “Of we nou blij moesten zijn met deze 3-3 of niet. We waren de betere ploeg, maar stonden wel een groot deel van de wedstrijd op achterstand. Maar als je ziet hoe we onze rug rechten en hoe we de tweede helft spelen, dan denk ik dat we trots mogen zijn op elkaar. We hebben ongelofelijk veel intensiteit geleverd en het plan dat we hadden, goed uitgevoerd. We zaten goed in de wedstrijd.”

Voor Onder 16 zit het het vierlandentoernooi na het gelijkspel tegen Duitsland erop. Het team van Schrassert Bert begon het toernooi met een ruime nederlaag tegen het gastland (6-2), maar herstelde zich met een duidelijke zege tegen Japan (6-3) en tot slot dus de doelpuntrijke remise tegen de oosterburen.

— Met een fraaie redding in de blessuretijd voorkwam Finn Molenaar de 4-3. bron: knvb.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl