Fortuna W. boekt ondanks rode kaart zege in Badhoevedorp: SCPB met 2-5 verslagen

Badhoevedorp- Onder de rook en vooral het geluid van Schiphol heeft Fortuna Wormerveer zondag 1 zichzelf een prima dienst bewezen. Nagenoeg rechtstreeks van het teambuilding weekend werd als team nu- notabene met een tiental het laatste half uur- een uitstekende 2-5 winst geboekt.

Het was een belangrijke zege waarbij de middenmoot aansluiting werd gevonden. En ondanks de rode kaart die Fortuna W. voorgeschoteld kreeg liep het goed af voor de formatie van Alexander Geernaert. En die zesde van Pieter? De ‘pingel’ werd helaas gemist.

Op het oude vertrouwde Pancratius complex niet alleen kunstgras, maar ook een tribune. En dat maakte het voor velen een stuk aangenamer. De harde kern – die met de week lijkt te groeien – hield vanzelfsprekend hun vaste positie achter het vijandelijke doel in stand.

Een wedstrijd die wat later begin dan 20.00 uur. De thuisploeg had waarschijnlijk wat langer nodig om de F-opstelling te begrijpen? Het was dan ook niet vreemd dat onze mannen het initiatief tot zich namen. Dat duurde echter niet lang en was het SCPB’22 dat een voorzichtig veldoverwicht opbouwde. Het veroveren van de tweede bal leverde ons moeite op.

Toch was de eerste echte grote kans voor Fortuna. Met maar liefst drie man verschenen de Wormerveerders in het 16 meter gebied, maar het doel werd (nog) niet gevonden. Op het moment dat dit wel gebeurde was het de grensrechter van de gastheer die een bal  over de achterlijn zag gaan.        De harde kern achter het doel – objectief als altijd – was het niet met heem eens. De arbiter echter wel en dus bleef het 0-0.

Daar leek de thuisploeg kracht uit te putten en daar kwamen drie corners uit voort. Toch blijven onze mannen rustig spelen. Zo komt Dani prachtig op, legt d bal keurig terug, maar het schot van Sam mist net de juiste richting.

Meteen daarna slaat de schrik ons om het hart als uit een corner SCPB’22 de bal op de lat weet te plaatsen. Van uit die situatie was het meteen de razendsnelle JP die door de keeper nog net onschadelijk kon worden gemaakt. Niet JP zelf natuurlijk, maar zijn schot.

Fortuna heeft dan inmiddels controle over de match en blijken snelheid en diepte een prima combinatie. Dat het nog altijd 0-0 stond was eigenlijk een raadsel. Na een half uur spelen dan een goede onderschepping waarna Luke Duncan vrij zet die de terechte 0-1 scoort. Dat leek voor de Badhoevedorpers de aanleiding er aanvallend iets meer werk van te maken. Als zo vaak al dit seizoen was onze doelman Just In Time bij de bal na een slordigheid in onze verdediging.

Nadat  Luke de bal van Sam krijgt in de 16 leek de 0-2 aanstaande maar eindigt de poging naast het doel. Dat maakte klaarblijkelijk indruk op de F mannen, want het is de 1-1 die valt. Het deed Fortuna echter niet wankelen. Na het doelpunt pakt Fortuna  het goed op. Sam legt terug en Luke tikt in bij de 2de paal en gaan we de rust in met een terechte 1-2 voorsprong. Bijna werd het zelfs nog 1-3 maar Sam miste net de scherpte.

Het viel te verwachten dat de roodhemden meer op de aanval gingen spelen. Opletten was dus het motto. En stevig de duels aangaan. Het maakte dat Luke vermanend werd toegesproken na een overtreding. Niet veel later is het JP die geel krijgt. Dit nadat hij reageert op een gemene overtreding. Zijn tegenstander krijgt dan ook een kaart. Niet veel later is het andermaal JP die tegen een kaart aanloopt (althans: de arbiter tovert hem voor) en dat betekent dat ‘de witteboordenclub’ nog zeker een half uur in ondertal moet spelen. Om die reden stuurt trainer Alex wat mannen langs de lijn om tactisch te kunnen reageren. Vanuit de harde kern vallen woorden als ‘de bus parkeren’ en ‘handbal verdediging’ maar Fortuna Wormerveer blijft toch gewoon de situaties knap voetballend oplossen. De kracht van snelheid werd nadrukkelijk bewezen.

Het is SCPB’22 dat als eerste wisselt. Bij ons staan Domingus en Kenyon klaar en zij nemen het over van Duncan en Luke. Daar waar voor gevreesd werd (man minder) komt dan uit. Vanuit een corner komt de stand weer in balans (2-2) en vreest menig Gladoor langs de lijn voor het vervolg. Binnen de lijnen was dat heel anders.

De Fortunezen op het veld weten hun hoofd er meer dan goed bij te houden en als Dani zich zeer goed weet vrij te spelen, de rust weet te bewaren en daardoor Stijn vrij voor de keeper te zetten is het de sierlijke voetballer die de 2-3 scoort. Op dat moment stelt Pieter Postmus dat de 2-4 snel zal volgen.

Binnen de gelederen van SCPB’22 komt die treffer hard aan. Een overtreding op Justin levert een van hen een terechte gele kaart op. Na een afgeslagen S-corner volgt een lange bal diep, Kenyon zet druk en de nr 3 van de thuisploeg passeert zijn eigen keeper (2-4) en op het veld en achter de goal klinken zeer opgewekte geluiden. Volgens Pieter is de 2-5 dan niet te missen.

En alsof Kenyon dat gehoord heeft schiet hij de bal onberispelijk in het doel en is het inderdaad 2-5 en spreekt Pieter P (met een optie tot benoeming als orakel) de woorden dat de 2-6 ook nog gaat komen.

Dat lijkt inderdaad het geval. Want als Sam wordt neergelegd in de 16 kan de arbiter niets anders doen dan een 11 meter trap te geven. Yoep plaatst zich achter de bal, maar ziet zijn schot gestopt en daaropvolgende rebound wordt door Sam gemist. “Dat was niet de afspraak” aldus de eerder genoemde Pieter.

Aan beide zijden wordt dan gewisseld. Achraf en Jayden komen erin en maken Sam en Chardell plaats. Met nog luttele minuten te spelen krijgt de lange S spits twee keer geel in 15 seconden. Eerst vanwege een overtreding en aansluitend wegens commentaar op de leiding. Het kan de bezoekers allemaal niet meer deren. Bij het laatste fluitsignaal gaan de Wormerveerse handjes de lucht in en is de terugreis een heel plezierige.

De actuele stand is dan:
Schermafbeelding_2024-02-13_om_23.37.05.png

En het eerstvolgende programma voor Fortuna W. is een duel in Wormerveer tegen Vitesse’22:

Schermafbeelding_2024-02-13_om_23.37.35.png

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl