Fortuna W zondag 1 op dinsdagavond in Badhoevedorp in actie: Belangrijk uitduel tegen SCPB’22

Zaanstad- Na een stevig en teambuildend weekend Groningen wacht Fortuna Wormerveer Zondag 1 selectie vanavond weer een pittige klus in competitieverband. Tegenstander en gastheer is SCPB’22. Aanvang wedstrijd 20.00 uur op het sportcomplex aan de Lindberghstraat 50 in Badhoevedorp.

Een wedstrijd die er beslist toe doet. Als bekend is er in de eerste klasse wederom sprake van versterkte degradatie. Het is dus zaak je zo snel als mogelijk veilig te spelen. Met de prima winst bij koploper Kolping Boys nog vers in het geheugen zal er vanavond ook weer volle bak gestreden moeten gaan worden. En daarbij is de steun van het Fortuna legioen natuurlijk onontbeerlijk.

Nu zal dat nog een pittig klus gaan worden. Want de opponent van vanavond (die zich zeer coulant opstelde met het oog op het trainingsweekend in Groningen) zal ongetwijfeld met een zelfde instelling het veld betreden. In de twaalf tot nu toe gespeelde partijen wist SCPB’22 er één te winnen, vier gelijk te spelen en zeven te verliezen. Het resultaat daarvan is dat men op de 12e plek staat en vertoeft in de bedreigde zone.  SCPB ’22 is een sportieve samenvoeging van Pancratius en SC Badhoevedorp. De fusievereniging is opgericht op 1 september 2022.

Fortuna Wormerveer staat met 15 punten uit 12 wedstrijden op de 8e positie. Dat lijkt veilig, maar die positie wordt door liefst vier ploegen (ZOB (13-15), VIOS-W (13-15) en Zouaven (12-14) ingenomen. Het is IVV dat op plek 7 staat met 18 punten uit 13 wedstrijden. Vlak daarboven treffen we Hillegom (13-19).

Recentelijk (31 januari) besloot SCPB het contract met haar hoofdtrainer Patrick van Leeuwen te ontbinden. Hij was in dienst sinds het begin van seizoen ’23-’24. Er bestond, ondanks verschillende gesprekken met Patrick, de TC én de spelersgroep, geen goede basis meer voor een samenwerking op dit moment. Voorlopig zal Justin Ruijter voor de groep staan. Hij nam twee seizoenen geleden afscheid als speler van het eerste en is met zijn JR Academy nauw betrokken bij de club.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl