ZCFC haalt opgelucht adem na derbyzege: Zaans Oranje behaalt broodnodige +3 punten bij OFC

Zaanstad- De zaterdagvoetballers van de Christelijke Zaandamsche Footballclub wisten in het lastige uitduel met OFC in Oostzaan de broodnodige drie punten te behalen. In de zaterdag 4e klasse-A was de situatie voorafgaand aan de derby in Oostzaan gespannen. Het Zaans Oranje had behoefte aan een zege na het vroegtijdig opstappen van de trainer. Patrick Huisman besloot met de club dat het beter was om direct te stoppen.

Ron Karreman zal het seizoen afmaken en was zaterdag alleen de eerste helft aanwezig. De nieuwe trainer voor volgend seizoen stond daardoor noodgedwongen zaterdag bij de tweede helft al voor de groep. En het was dan ook plezierig dat Damien Prinsen het derbyduel met 2-3 wist te winnen. Een uitermatige prettige start van een aankomende samenwerking was een feit. Door de zege van ZCFC verschaft het zich wat lucht en neemt het afstand van de directe degradatieplekken.

De oranjehemden staan op plek 11 met 14 gespeelde duels en 15 punten. Volgende wedstrijd is een uitwedstrijd bij koploper Sporting Andijk. Op zaterdag 23 maart staat de interessante derby tegen ZVC’22 op sportpark Kalverhoek op het programma.

 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl