ZCFC en Patrick Huisman per direct uit elkaar: Samenwerking met hoofdtrainer beëindigd

Zaanstad- De samenwerking tussen ZCFC en trainer Patrick Huisman is per direct beëindigd. Het in degradatienood verkerende ZCFC is van mening dat er iets moest gebeuren. Ron Karreman neemt de taken van Patrick Huisman over. Zaterdag speelt ZCFC de belangrijke uitwedstrijd tegen OFC. Dan is Ron Karreman nog niet aanwezig en zal Damien Prinsen voor de groep staan. Een soort van vervroegde kennismaking voor het Zaans Oranje.

ZCFC verklaart op de website van de club het volgende bericht

In november 2023 werd bekend dat hoofdtrainer Patrick Huisman een nieuwe uitdaging wilde aangaan en dat aan het einde van dit seizoen de wegen zouden scheiden. Dat de lange rit naar het einde van het seizoen een periode met hobbels en uitdagingen zou worden, was ook duidelijk, maar de ambitie om met het eerste elftal bij de top 5 te eindigen, leek toen reëel en zeker haalbaar. Iets dat zowel door Patrick als de club werd onderschreven.

Gaandeweg is echter gebleken dat de chemie en daarmee de motivatie steeds verder terugliep, en die ambitie moest worden bijgesteld. Inmiddels komt de degradatie-grens in zicht. Verder doorgaan op de ingezette route is voor beide partijen niet goed.

In goed overleg is daarom deze week besloten dat de samenwerking per direct zal worden stopgezet en Ron Karreman voorlopig de taken van Patrick zal overnemen.

Bij het afscheid van de selectie heeft Patrick de groep bedankt, en daarnaast benadrukt dat chemie een wisselwerking is. Het vraagt niet alleen iets van de trainer, maar zeker ook van de groep. Met de juiste mindset is een top-5 notering zeker haalbaar. Iets dat wij alleen maar kunnen onderstrepen.

We zijn Patrick dankbaar voor zijn inzet van de afgelopen periode en wensen hem uiteraard veel succes bij zijn toekomstige nieuwe club.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl