Hardleers cvv Blauw Wit W onnodig onderuit in Heerhugowaard

Heerhugowaard- Iets meer dan een maand na de grootste nederlaag dit seizoen (0-6) ontmoette de zaterdag 4e klasse voetballers van cvv Blauw-Wit opnieuw SVW ’27. Ditmaal werd gestreden in Heerhugowaard.

Daar legde cvv Blauw-Wit veel meer strijd in de waagschaal dan in de thuiswedstrijd. Dat het toch met duidelijke cijfers verloor, mag de ploeg van Larbi Loukou zichzelf aanrekenen. Ondanks dat SVW’27 op basis van de tweede helft meer aanspraak maakte op de zege waren het dode spelmomenten die het onderscheid maakten: 3-0.

In de eerste helft voltrok zich een levendig duel. Met Wouter Swart weer terug van een blessure had Blauw-Wit zijn regisseur terug in de middenlinie. En met Patrick Woode voor Mohammed Bourchid probeert trainer Loukou in te zetten op snelheid in de voorste linie. Blauw-Wit werd ook regelmatig gevaarlijk. SVW’27  grossierde in de opbouw veelvuldig in balverlies en daar maakte Blauw-Wit een aantal keer dankbaar gebruik van. Nadat beide ploegen speldenprikken uitdeelden en SVW door middel van Melvin Vink uit een corner doelman Yannick Terdu tot een puike redding dwong, brak rond de 25minuut een fase aan waarin Blauw-Wit simpelweg het meest gevaarlijk was. In de 28e minuut kwam na een goede individuele actie Wouter Swart in kansrijke positie, zijn schot van randje zestien oogde hoopvol, maar werd door keeper Jesse Bellekom uit de goal getikt. Dezelfde Swart brak drie minuten later op rechts door, nadat de SVW-grensrechter keurig de vlag naar beneden hield. Swart had oog voor de volledig vrijstaande Leon Seitner, maar die kwam een teenlengte te kort. Nadat Patrick Woode een mislukt schot van Finn Huitema oppikte, maar ook op Bellekom schoot ging de Blauw-Wit-storm iets liggen. Aan de andere kant was SVW al een aantal keer heel dichtbij geweest en was het aan de vorm van Yannick Terdu te danken dat het 0-0 bleef. Toen in de veertigste minuut Patrick Woode zijn man liet lopen ontstond een reuzekans voor de thuisploeg. Met opnieuw een knappe save van Terdu was een corner het resultaat. SVW toverde een variant uit de hoge hoed en met enig fortuin belandde de bal voor de voeten van centrale verdediger Glenn Schipper. Die schoot vol overtuiging de 1-0 binnen. Die ruststand was zuur voor Blauw-Wit en gezien het spelbeeld ook niet terecht.

Na de pauze was de levendigheid in dit treffen verdwenen. Met Blauw-Wit dat streed voor elke meter, met Wessel de Vries en opnieuw Maryn Bakkum in de hoofdrollen, en SVW dat daar toch wel enigszins moeite mee had voltrok zich voor de neutrale toeschouwer geen geweldig schouwspel. De kansen van Blauw-Wit waren veel schaarser dan in het eerste bedrijf. Vlak na rust was miscommunicatie bij SVW de reden dat er bijna een eigen inzet viel te noteren. En in de 68e minuut was het Finn Huitema die Wouter Swart wegstak die zonder de bal te raken keeper Bellekom passeerde, helaas werd de langzaam naar het net rollende bal van de doellijn weggehaald. In de 70e minuut werd het duel beslist. Het was opnieuw een corner die SVW in staat stelde om te scoren. Na opnieuw gelukkig gefrommel belandde de bal dit keer voor de voeten van de andere centrale verdediger Melvin Vink die koelbloedig afrondde. In de absolute slotseconde kreeg SVW nog één vrije trap. Aanvoerder Collin Kamp, die een zeer lastige middag had tegen Wessel de Vries, bediende SVW-uitblinker Dennis Wagenaar die met het laatste schot op doel van de wedstrijd voor de 3-0 zorgde.

Dat details voetbalwedstrijden beslissen is een grote wetmatigheid. Dode spelmomenten laten zich in die categorie scharen. Het is aan de ene kant een compliment voor het team van Loukou dat je zes weken na een absolute afstraffing een veel betere wedstrijd op de mat legt tegen dezelfde, goede, tegenstander. Aan de andere kant moet je realistisch zijn. In een degradatiestrijd moet bij dit soort momenten het mes tussen de tanden gehanteerd worden. Blauw-Wit moet snel leren dat het gezegde vrouw-en-kinderen-eerst er niet voor niets is. Bedient de ploeg zich niet snel van een groter bewustzijn bij dit soort situaties dan blijft het tegen dit soort onnodige nederlagen aanlopen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl