Daliyah de Klonia jaagt op Europa Cup

Zaanstad – De Vrouwen van Ajax hebben zich dinsdag als nummer twee van de poule geplaatst voor de kwartfinales van de UEFA Women’s Champions League. Op 6 februari weten de Amsterdammers welke ploeg zij daarin treffen. In de succesvolle selectie is Daliyah de Klonia de Zaanse vertegenwoordigster.
Grote vreugde bij Ajax en Daliyah (nr.24)
Grote vreugde bij Ajax en Daliyah (nr.24) (Foto: Ajax)

 Zij zal, net als haar teamgenoten, uitermate geïnteresseerd zijn wie de volgende opponent zal worden. Ajax is bij de loting, die plaatsheeft in het Zwitserse Nyon, niet geplaatst. Mogelijke tegenstanders zijn FC Barcelona, Chelsea en Olympique Lyon. Ook Paris Saint-Germain, dat als groepswinnaar doorging naar de kwartfinales, is geplaatst bij de loting. Omdat de Amsterdammers en Parijzenaars bij elkaar in de poule zaten, kunnen zij elkaar niet treffen.

 Ajax is samen met Benfica, Brann en BK Häcken ongeplaatst. De kwartfinales worden gespeeld op 19/20 en 27/28 maart. Tijdens de loting van 6 februari wordt er ook direct geloot voor de halve finales. Die staan voor 20/21 en 27/28 april op de planning.

Voor het voormalige Fortuna talent Daliyah de Klonia is het roodwitte tricot met rugnummer 24 sinds afgelopen zomer haar dagelijkse kledingstuk. Daliyah tekende een tweejarig contract tot medio 2025 en behoort daarmee vanaf dit seizoen tot de selectie van Ajax Vrouwen.

De Klonia speelde haar hele jeugd bij Fortuna Wormerveer.  Al op haar vierde jaar startte zij als telg uit een grote voetbalfamilie bij de fusieclub. Haar talenten bleven niet onopgemerkt. In de diverse jongensteams wist zij zich als centrale verdedigster meer dan kranig te weren. De KNVB selecteerde haar voor de diverse jeugdteams.

Op haar 14e vertelde zij al dat droom en doel waren ooit bij Ajax te voetballen en zelfs ooit in het nationale team. De eerste stappen op die mooie weg zijn gezet en is zij getuige van de Europese opmars van haar club. Zelf heeft zij nog geen Europese minuten mogen maken, maar ook voor haar is het gezegde ‘geduld is een schone zaak’ niet onbekend. Haar tijd komt ongetwijfeld nog!

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl