ZVC`22 wint eerste competitieduel na de winterstop: 0-2 zege bij vv Egmond (zat)

Zaanstad- De formatie van ZVC ’22 wint de eerste wedstrijd na de winterstop met 0-2 bij VV Egmond. En dat is na het geslaagde trainingskamp in Marokko een prettige constatering voor de ploeg van Serdar Ozturk.

Zaterdagmiddag 27 januari 2024 speelde ZVC ’22 in de 12e speelronde de uitwedstrijd tegen VV Egmond. De beginfase was duidelijk voor de Zaandammers. Met hoge druk werden de ballen snel veroverd. Op een moeilijk bespeelbaar veld werden niet echt uitgespeelde kansen gecreëerd. Aan de linkerkant kwam Brian er een paar keer uit maar het vervolg was er net niet. Het enige wapenfeit kwam door Erkan Malkoç na goed doorzetten maar de keeper stond op de juiste positie om de bal tegen te houden. In de 35e minuut had ZVC ’22 een penalty moeten krijgen nadat Matsimela duidelijk onderuit werd gehaald in de 16 meter maar de scheidsrechter liet doorspelen. De tegenstander schoot nog een keer op de lat waarbij keeper Shawn er nog met z’n vingertoppen aan zat.

In de tweede helft kwam ZVC ’22 uitstekend uit de kleedkamer. Met een hoog baltempo werd de tegenstander meer en meer teruggedrongen. In de 55e minuut kwamen Faissal en Michael binnen de lijnen en was het wachten op de 0-1. Nadat Onur een fraaie kopbal miste na een goede voorzet van Senna was het even later Brian die hard op de paal schoot. In de 65e minuut viel dan eindelijk de verdiende treffer van ZVC ’22 door Nadir Djeddi, hij kopte fantastisch raak na een goede individuele actie van Faissal Ouazane, 0-1! Hierna was de tegenstander even de kluts kwijt en vergat ZVC ’22 de trekker over te halen. In de 72e minuut kwam ZVC ’22 wederom goed door op links en kwam de bal hard en laag voor de voeten van Nadir, die kapte 2 man uit en schoot beheerst de 0-2 binnen !! Kort hierna kreeg ZVC ’22 nog mogelijkheden maar het zware veld speelde parten.

De laatste 10 minuten ging de tegenpartij nog alles of niets spelen. 5 minuten voor tijd pakte Shawn een bijna zeker lijkende doelpunt fantastisch uit de kruising en hield hij zijn ploeg op de been. Na 4 extra minuten floot de scheidsrechter af en zo kunnen we er 3 punten bijschrijven. Een belangrijke overwinning voor de ranglijst en we doen nog volop mee voor de 2e periodetitel. Volgende week thuis tegen Vrone kunnen we hopelijk een vervolg geven aan deze mooie overwinning.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl