Droomstart levert Blauw Wit W een overwinning op: Van laatste plaats verlost

Zaanstad- Dat startsnelheid niet alleen een begrip is in de Formule 1 bewees cvv Blauw-Wit afgelopen zaterdag. In de wedstrijd tegen concurrent De Wherevogels scoorde de thuisploeg door Thomas van Eig na 11 seconde de naar later bleek winnende treffer. De overwinning van cvv Blauw-Wit was over 90 minuten verdiend. Met de driepunter werd de rode lantaarn overgedragen aan de opponent uit Purmerend.

Zaterdag 4e klasser Blauw-Wit hield aan de toss de aftrap over en de opportunistische keuze om direct de aanval te zoeken loonde dus snel. Eerst won Thomas van Eig zijn kopduel en nadat Mohammed Bourchid gelukkigerwijs precies in zijn loop teruglegde, verdween de inzet van Thomas met links prachtig afzeilend van De Wherevogels-keeper in de bovenhoek. Het nieuwe scorebord gaf op dat moment 11 seconden aan en dat moet welhaast een record voor onze club zijn. Dit steuntje in de rug werd vlak daarna overigens wel bijna teniet gedaan. Het was aan het abominabel slechte hoofdveld van onze club te danken dat de Wherevogels-spits oog in oog met Yannick Terdu door een van de vele oneffenheden gehinderd werd en diens inzet torenhoog over het doel schoot zag eindigen nadat de bal plots opspoot. Blauw-Wit leek nog niet gewaarschuwd want een minuut later stond De Wherevogels weer alleen voor keeper Terdu, dit keer moest er daadwerkelijk een goede redding gemaakt worden om de gelijkmaker te voorkomen, daar slaagde Yannick goed in. Daarna waren ook de Blauw-Wit koppies er weer bij. Er werd mannelijker geduelleerd en de aanval van Wherevogels werd met de minuut minder gevaarlijk. Het enige waar de gasten daarna aanspraak op konden maken was een niet gegeven rode kaart aan Blauw-Wit-linksback Jeffrey Kat die met een gele kaart op zak een doldrieste tackle maakte rond de middenlijn en aan rood ontsnapte. Trainer Loukou twijfelde geen seconde en wisselde Jeffrey direct voor Loran Croese. Van echt goed voetbal was inmiddels weinig sprake meer, maar Blauw-Wit werd wel kansrijk door middenvelder Leon Seitner. Een van zijn vele solo’s bracht hem langs de gehele Purmerendse defensie, maar de keeper toverde een goede save op diens diagonale inzet.

Na de rust ging de wedstrijd in hetzelfde stramien verder. De twee staartploegen streden voor elke meter en Blauw-Wit probeerde zo goed mogelijk als eenheid te strijden. Dat er daadwerkelijk 90 minuten geconcentreerd gebikkeld werd, was misschien wel het belangrijkste pluspunt van deze speelronde. Blauw-Wit kwam de gehele tweede helft niet in de problemen en was zelf veel vaker dan in de eerste helft gevaarlijk. In de 65e minuut miste Jasper Konijn een opgelegde kans. Bij de tweede paal liep hij slim vrij bij een corner van Leon, maar misschien was er wel iets te veel tijd om na te denken. De kopbal eindigde nu op de paal. Tien minuten later ontsnapte op links Patrick Woode. De altijd hard werkende en gevaarlijke vleugelspeler sneed goed naar binnen en kwam alleen voor de De Wherevogels-goalie. Dit keer kon die geen redding brengen, maar was opnieuw de rechterpaal het eindstation van een grote kans voor Blauw-Wit. En hoewel het daardoor qua score spannend bleef, kwam Blauw-Wit niet meer in de problemen. Na 94 minuten werkvoetbal klonk het verlossende eindsignaal en kon de zege gevierd worden.

De overwinning kwam op een goed moment. Na twee nederlagen was de schwung die in november en december werd opgebouwd redelijk teniet gedaan. Door deze overwinning klom cvv Blauw-Wit over zowel De Wherevogels als asc De Volewijckers heen en is er aansluiting gevonden met de ploegen die op 11 en 12 punten staan. Er is nog veel werk aan de winkel, maar na zaterdag is er in ieder geval perspectief ontstaan op het inhalen van ploegen en daar was het allemaal om te doen.

Foto’s: Theo van Vlaanderen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl