ZVV Zaandijk herstart competitie tegen Strandvogels: zvv Zaandijk met 3 punten terug uit Onderdijk

Zaanstad. In Onderdijk bleek ZVV Zaandijk tegen Strandvogels uiteindelijk met 0-4 ruim de betere. De ploeg van Christopher Manuputty kwam vorige week niet in aktie omdat het veld bij vv Hauwert door de consult niet goed genoeg werd bevonden. Zondag kwamen de Zaandijkers wel in aktie.
En direct met een goed resultaat want zvv Zaandijk zegevierde met 0-4 ten koste van Strandvogels. En daarmee stijgt de ploeg op de ranglijst en heeft het de aansluiting gevonden. Met het duel tegen de hekkensluiter nog in het vooruitzicht hebben de Zaankanters goede papieren om mee te spelen om de titel. Op dit moment heeft koploper St George 10 gespeelde duels en 21 punten. De Zaandijkers staan op 10 gespeelde duels en 18 punten. Maar ook voelt het de hete adem in de nek van achtervolgers sc Dynamo en sv De Rijp. Terwijl ook sv Rood Wit Zaanstad en de Valken ploegen zijn om rekening mee te houden.

 

De spelers betreden het veld, beide aanvoerders uiteraard voorop.

De spelers betreden het veld, beide aanvoerders uiteraard voorop.

 

Eerst was het de taak aan de pupil van de week om een doelpunt te maken, dat deed hij keurig.

Eerst was het de taak aan de pupil van de week om een doelpunt te maken, dat deed hij keurig.

Die ruime nederlaag tekende zich in de eerste helft nog niet af, al kreeg ZVV Zaandijk wel heel snel een goede mogelijkheid. Edwin Hoogland tikte de inzet echter over zijn doel waardoor ZVV Zaandijk alleen een corner overhield aan deze actie.

De bal wordt verder weggewerkt na de corner die volgde na de prima redding van Edwin Hoogland.

De bal wordt verder weggewerkt na de corner die volgde op de prima redding van Edwin Hoogland.

Dit was wel even schrikken voor Strandvogels, maar de ploeg pakte het daarna goed op. Na ruim vijf minuten spelen kregen ook de Vogels een goede mogelijkheid. Na een prima voorzet van Twan Dekker nam Sven Immen de bal goed ineens op zijn slof, maar de bal belandde helaas precies in de armen van de keeper.

De wedstrijd ging op en neer en de volgende kans was voor de bezoekers. Na een kort genomen corner werd de bal hard ingeschoten en met het nodige geluk kon Edwin Hoogland zich uiteindelijk op de bal storten waardoor het gevaar geweken was. In de 17e minuut had Twan Dekker de score moeten openen voor Strandvogels. Hij werd goed diep gestuurd door Sven Immen en ging, wel met een verdediger in zijn nek, alleen richting Zaandijker doel. De keeper kwam uit en Twan schoot de bal langs de doelwachter maar helaas ook net langs de verkeerde kant van de paal.

In de aanval die hierop volgde, liet ZVV Zaandijk zien hoe het wel moet. Een speler van de bezoekers ging een sprintduel aan met Niek Broersen die probeerde de bal over de achterlijn te laten lopen. De speler van Zaandijk wist de bal nog net op tijd voor te krijgen en bereikte een medespeler voor het doel die Edwin Hoogland kansloos liet. Er was nog enige discussie of de bal niet over de achterlijn was geweest, maar dat bleek toch echt niet zo te zijn geweest. Een terechte goal dus en een fikse tegenvaller voor Strandvogels.

De spelers van Zaandijk vieren een feestje, de score is geopend.

De spelers van Zaandijk vieren een feestje, de score is geopend.

De ploeg was even van slag en kreeg in de 22e minuut bijna ook de 0-2 om de oren. De bal werd na een dieptepass door de spits in één keer op z’n schoen genomen, maar gelukkig voor Strandvogels ging deze inzet over.

Stijlvolle passeeractie van Aleks Zerek die in de eerste helft veel meer aan de bal kwam dan in de tweede helft.

Stijlvolle passeeractie van Aleks Zerek die in de eerste helft veel meer aan de bal kwam dan in de tweede helft.

Hierna kwamen beide ploegen een tijdlang niet meer tot kansen, de bal bevond zich meestal op het middenveld.

Twan Dekker in een fel duel met een tegenstander. Aan inzet ontbrak het deze middag zeker niet bij Strandvogels.

Twan Dekker in een fel duel met een tegenstander. Aan inzet ontbrak het deze middag zeker niet bij Strandvogels.

Tot een paar minuten voor rust toen Strandvogels een vrije trap mocht nemen. Merlijn Weel bracht de bal voor en Bram Koomen raakte deze hierna niet heel goed, maar wel goed genoeg want de bal ging binnen.

De grensrechter van Zaandijk vlagde voor buitenspel maar omdat de scheidsrechter op dezelfde lijn stond, ging ik ervan uit dat de goal zou tellen. Maar na uitvoerig overleg met de assistent ging er toch een streep door de treffer en dat was ook een streep door de rekening van Strandvogels. In plaats van met een gelijke stand gingen de spelers van Strandvogels daarom balend met een 0-1 achterstand aan de thee.

In de tweede helft werd al snel weer een goal afgekeurd wegens buitenspel maar hierover was een stuk minder discussie. Al voor het schot van de speler van Zaandijk klonk het fluitsignaal en dus bleef het 0-1. Waarbij ik nog wel wil zeggen dat de bal prachtig werd ingeschoten, maar helaas dus, voor Zaandijk tenminste. Maar het was wel een voorbode voor de rest van de tweede helft, de bezoekers werden sterker en sterker.

Jan Ruiter had het in de tweede helft lastig, net zoals zijn ploeggenoten.

Jan Ruiter had het in de tweede helft lastig, net zoals zijn ploeggenoten.

In de 56e minuut kregen ze een hele grote mogelijkheid nadat Edwin Hoogland de bal niet ver genoeg had kunnen wegstompen. Maar gelukkig voor de Vogels werd seconden later de bal voor open doel hoog overgeschoten. Zes minuten later werd de score alsnog verdubbeld. Na slordig balverlies van Strandvogels en een daaropvolgende lage voorzet mocht een speler van Zaandijk de bal vlak voor doel aannemen.

En weer een feestje voor Zaandijk in Onderdijk, het is 0-2 geworden.

En weer een feestje voor Zaandijk in Onderdijk, het is 0-2 geworden.

Hij draaide vervolgens iets en schoot uit de draai hard en onhoudbaar binnen. Dit betekende feitelijk de nekslag voor het jonge Strandvogels dat diverse ervaren spelers wegens blessures moest missen.

Merlijn Weel was de enige routinier/30-er aan de kant van Strandvogels. In de tweede helft moest hij moe gestreden naar de kant omdat hij al niet fit aan de wedstrijd begon.

Merlijn Weel was de enige routinier/30-er aan de kant van Strandvogels deze middag. In de tweede helft moest hij moe gestreden naar de kant omdat hij al niet fit aan de wedstrijd begon.

In de 72e minuut voorkwam Edwin Hoogland met een prima redding dat het al 0-3 werd.

Strandvogels kwam lange tijd niet meer tot mogelijkheden, pas in de 83e minuut beet het weer eens van zich af. Het schot van Bram Koomen werd echter gekraakt, waardoor de aansluitingstreffer uitbleef.

Bram Koomen heeft uitgehaald, maar de bal werd jammer genoeg geblokt.

Bram Koomen heeft uitgehaald, maar de bal werd jammer genoeg geblokt.

Een paar minuten later werd er aan de andere kant wel gescoord. Eerst werd nog een mogelijkheid gemist, maar in de rebound was het alsnog raak.

Dawid Zerek en Sven Immen balen, het is 0-3.

Dawid Zerek en Sven Immen balen, het is 0-3.

Nadat het scorebord al 90 minuten aangaf, bepaalde Zzvv aandijk met een laag schot van buiten het strafschopgebied de eindstand op 0-4.

Het seizoen begon voor ZVV Zaandijk met een prima start en ook de hervatting leverde voor de Zaandijkers drie punten op. Die zullen volgende week ook weer moeten worden gepakt wanneer het duel zvv Zaandijk- sv Ilpendam op het programma staat.

Strandvogels 1 – ZVV Zaandijk 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 21 januari 2024
Uitslag: 0-4 (0-1)
Scoreverloop: 0-1; 0-2; 0-3; 0-4

Door: Bert Putters

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl