Fortuna W boekt oefenzege in Heiloo: Treffen met voormalig trainer René van Elsland

Zaanstad- In de wetenschap dat er in Egmond- en dus ook de aanpalende gemeenten als Heiloo- verkeersoverlast zou kunnen zijn was het raadzaam op tijd naar HSV af te reizen. Daar aangekomen bleek de wedstrijd voorafgaand aan het hoofdmenu vertraagd te zijn zodat ook de match van sv Fortuna W tegen HSV een kwartier later van start kon gaan.

Een wedstrijd op een prachtig complex waar het eerste zondagselftal de trotse koploper is in de tweede klasse A- met maar liefst 7 punten voor op de naaste belager SVA- en de trainer Rene van Elsland is.
Van meet af aan dicteren de Wormerveerders het spel en moet HSV zich beperken tot spaarzame uitvallen. Na 21 min wordt toch pas het eerste schot op de HSV goal afgevuurd. Fortuna heeft in die fase nadrukkelijk het beste van het spel. Toch blijft het oppassen. HSV dwingt doelman Justin tot actie in 24e min. Meteen daarna is er opluchting. De eerstvolgende Fortuna W aanval wordt prima afgerond door Ivan 0-1 op prima aangeven van JP. Niet veel later een prima combinatie tussen Stijn en Ivan en door laatstgenoemde keurig afgerond 0-2 na 30 min gespeeld te hebben. In de 41e minuut nog een prima schot van Tarik. De HSV goalie blijkt net lang genoeg om de bal te toucheren en weet zodoende een doelpunt te voorkomen. Bij rust aan Fortuna zijde terecht vrolijke gezichten waar de HSV-trainer rept over ‘verschrikkelijk’ als het gaat om het spel van zijn mannen.

De tweede helft geeft een duidelijk ander spelbeeld te zien. Niet dat H nu ineens het overwicht heeft, maar meer het beeld dat Fortuna uit een ander vaatje tapt. In de 61e minuut na een doorbraak van H zien de supporters dat Xander op juiste plek staat. Vlak daarna toch een verdedigingsfout en staat het in de 65e minuut 1-2.

Langs de lijn maakt een drietal Fortunezen zich klaar voor hun invalbeurt. De – in de ogen van de verslaggever althans – meest opvallende man daarbij is Kenyon die zijn opwachting maakt na een lange blessureperiode. En dat geeft hem en de overige Fortuna-burgers goede moed. Met 83 minuten op de klok komt de 1-3 van de oplettende Tarik en 180 seconden later vliegt Youp door de H-defensie en staat de 1-4 op het scorebord.
Dat het uiteindelijk in 89de minuut toch nog 2-4 gaat worden is voor de bekende statistieken. De wedstrijd eindigt met een schot uit een counter van de thuisploeg, maar het afsluitende schot gaat net naast

Trainer Alex Geernaert constateert dat zijn team in de helft in de counter teveel kansen heeft weggeven. “Meer dan nodig en aan de ander kant ook te weinig gescoord uit de vele mogelijkhede. Al met al wel een nuttige oefenpot.”  Voor Fortuna Wormerveer begint de eerste competitiewedstrijd op zaterdag 20 januari 2024 met een uitdel bij SCPB’22. De nummer voorlaatst uit Badhoevedorp heeft 6 punten uit 10 duels behaald maar een wedstrijd minder dan Fortuna. De Wormerveerders hebben met 11 duels 12 punten bij elkaar gesprokkeld.

Op dinsdagavond wacht om 20.30 uur het thuisduel tegen Derde divisionist Odin’59. 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl