WSV’30 benoemd trouwe steunpilaren tot ereleden

Wormer – Tijdens de eigen nieuwjaarsreceptie van de maandagochtendploeg van WSV’30, werden Peter Bank en Gerard Mak verrast met hun benoeming als erelid. Het was een moeilijke klus om de twee vrienden tegelijk, en op de juiste datum bij elkaar te kunnen krijgen, maar uiteindelijk konden de twee in de bloemetjes worden gezet.
 Peter Bank en Gerard Mak.
Peter Bank en Gerard Mak. (Foto: aangeleverd)

Beiden hebben veel betekend voor WSV’30 en waren lange tijd het gezicht van de vereniging. En nog zijn ze niet uitgewerkt met hun vrijwilligheid. Toen het eerste elftal van WSV’30 in de jaren negentig het hoogst niveau in hun bestaan bereikte, floreerden ze niet alleen als bestuursleden, maar voerden ze ook nog jarenlang tal van andere functies uit.

Peter Bank heeft naast zijn voorzitterschap als scheidsrechter gefungeerd, als kantinemedewerker en lid van de oud papierploeg. Momenteel fungeert hij geregeld als omroeper binnen de vereniging en houdt zich nog steeds bezig met de inkoop van de kantine en overige kantinewerkzaamheden. Daarnaast heeft hij allerlei andere hand- en spandiensten verricht op zowel beleidsmatig niveau als voor het organiseren van loterijen etc.

Duizendpoot

Gerard Mak daarentegen was, en is nog steeds een duizendpoot. Bracht hij als tienjarige het clubblad al rond, op latere leeftijd heeft hij jarenlang deel uitgemaakt van diezelfde redactie van de WSV-er. Naast zijn secretarisfunctie, was hij jarenlang jeugdleider, trainer van de overige senioren en medeoprichter en trainer van de mini’s. Hij maakte deel uit van allerlei commissies en was een van de initiatiefnemers van het grote G-toernooi. Wekelijks schreef verslagen voor het eerste team, onderhield contacten met de pers en verzorgde de PR voor de vereniging. Het instellen van een PR-prijs kwam uit zijn koker.

En tot slot, gaf hij, als coördinator van de oud-papierploeg, en zijn ploeggenoten, de vereniging een wekelijkse financiële injectie. In zijn huidige functie als coördinator van de maandochtendploeg draagt hij nu nog zijn steentje bij. Gezien hun grote inzet voor de vereniging WSV’30, zijn zij terecht en met glans tot erelid benoemd.

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van WSV’30 op 7 januari werden verder nog drie leden in het zonnetje gezet voor hun tomeloze inzet. Zo zijn lid van verdienste geworden: Erik Fritz, Ron Kwantes en Martijn van Malsen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl