Doventeam FC Zaanstad deelnemer op DCL in Spanje

Zaanstad- Van de bekende zaalvoetbalscheidsrechter Erwin Stevens ontving de redactie onderstaand persbericht. En de aanleiding blijkt erg interessant. Het doventeam van FC Zaanstad doet namelijk mee op het DCL in Spanje.
FC Zaanstad bestaat al sinds 2010, maar omdat er naast de KNVB ook een dovencompetitie in Nederland bestaat die georganiseerd is door KNDSB (Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond,
www.kndsb.nl) en volgens de statuten van de KNDSB is het verplicht om een dovenbestuur te hebben als er een team aan een dovencompetitie wilt deelnemen.
Om deze reden hebben we een aparte sporttak onder FC Zaanstad opgezet zodat wij de aandacht kunnen besteden aan de dove zaalvoetbalteams. Het hoofdbestuur van FC Zaanstad steunt het dovenbestuur daarbij en geeft ook aandacht aan de andere (horende) teams. Gezamenlijk willen we meer in de dovengemeenschap investeren, zodat zij beter in de maatschappij kunnen participeren. We willen in de inclusieve maatschappij investeren, ongeacht een beperking horen ze in de maatschappij volwaardig te participeren.
We hebben momenteel een dovenzaalvoetbalteam die deelnemen aan de KNVB-competitie waarbij ze wekelijks een wedstrijd spelen in de regio Amsterdam en Zaandam. Verder hebben we drie doven heren- en één vrouwenteam die aan de Nederlandse dovencompetitie meedoen die drie keer per jaar wordt gehouden op een zondag. In de dovencompetitie strijden 16 teams uit heel Nederland voor de Nederlandse titel. In de 1e klasse strijdt elke team om het kampioenschap waarna ze vervolgens kunnen deelnemen aan de Deaf Champions League (www.deafchampionsleague.eu).
Onze ambitie was landskampioen worden en daarmee onszelf de kans geven om deel te nemen aan de Deaf Champions League. Afgelopen seizoen is het eerste doventeam van FC Zaanstad voor de tweede keer op rij landskampioen geworden! Door het behalen van de titel zijn we uitgenodigd voor de Deaf Champions League die plaatsvindt in Guadalajara (Spanje) in februari 2024. In 2023 namen we al deel aan de Deaf Champions League, Gothenburg in Zweden en behaalden we de 6e plaats van heel Europa (van ongeveer 200 voetbalclubs voor doven). We zijn trots om te mogen deelnemen aan het prestigieuze toernooi. Daarnaast willen we ook graag Nederland op de kaart zetten op het gebied van doven en slechthorenden. Niet alleen ter bevordering van het aanzien, maar ook als een plek waar doven uit heel Nederland bij elkaar kunnen komen om de vreugde met elkaar te delen. Voor doven is het vaak lastig om bij elkaar te komen en in hun eigen moedertaal (gebarentaal) met elkaar te kunnen communiceren.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl