Defensief geschutter oorzaak nederlaag Blauw Wit in Egmond

Egmond- Op bezoek bij fusieclub Egmond is het Blauw-Wit opnieuw niet gelukt om de eerste zege van dit voetbalseizoen te boeken.

In een inmiddels bekend scenario, waarin het zelf voldoende mogelijkheden creëert, was het de tegenstander die dankbaar gebruik maakte van inzinkingen van het blauw-witte geheel. Hoewel de kansenverhouding redelijk in balans was, won Egmond door zwak defensief optreden van Blauw-Wit met 4-2. 

Blauw-Wit begon voortvarend aan dit treffen op het oude complex van Sint-Adelbert. In de derde minuut kreeg Wouter Swart na een mooie aanval een goede mogelijkheid, maar waar een schot op zijn plaats was speelde hij af waardoor deze goede kans niet tot wasdom kwam. Daarna liet Blauw-Wit het initiatief wat meer aan Egmond en de thuisploeg wist wel raad met die tactische overweging. In de 9e minuut stond Blauw-Wit collectief te slapen toen na een afgeslagen bal één verticale pass dwars door het centrum vier Egmonders in staat stelde in de zestienmeter tegen één verdediger te komen. De noodgreep van Jasper Konijn bleef gelukkig zonder kaart bestraft, maar de penalty kon niet gestopt worden door Stan Luttikhuizen. De 1-0 was zichtbaar een tegenvaller en de onderlinge irritatie nam toe, ook omdat Egmond met slim positiespel voor voortdurend overwicht zorgde. Dat het 1-1 werd, was tegen de verhouding in. Dirigent Wouter Swart nam zijn elftal maar weer eens bij de hand en zorgde met een splijtende pass dat de goed spelende Mohammed Bourchid vrij kwam voor het doel van Egmond. Zijn afronding maakte de steekpass van Wouter nog mooier, want de goal was de terechte beloning van dit kunststuk. De morele opsteker na een moeilijke fase zorgde slechts kort voor kleur op de Blauw-Wit-wangen. In de 30e minuut kwam Egmond weer op voorsprong. Na slecht wegwerken was een geplaatst schot op doel van Egmond voldoende voor de 2-1. Trainer Loukou greep daarna in. Een spelers- en een systeemwissel volgde. Dit bleek een verstandige keuze, want het laatste kwartier voor rust was het beste van Blauw-Wit. De dominantie van Egmond vlakte af en nog voor rust had de 2-2 mogen vallen. Thomas van Eig miste een goede kopmogelijkheid en een bal die wel achter doelman Tommy Tervoort viel werd teruggenomen door scheidsrechter Visser die een duel buiten de vijfmeter met Tervoort als illegaal had beoordeeld. 

Tijdens de rust voelde Blauw-Wit dat er met de ingeslagen weg van het laatste kwartier iets te halen viel in Egmond. Niet voor het eerst bleek die hoop heel snel ijdel. In de 48e minuut werd de volgende tegenvaller geïncasseerd. Een opvallende keuze van Stan Luttikhuizen om de lange bal te kiezen boven spelopbouw werd afgestraft. Een gewonnen kopduel en twee passes verder bracht Egmond voor dezelfde Stan. Een schot in de lange hoek betekende de 3-1. In de 68e minuut volgde de nekslag. Dit keer was een aanval over onze rechtervleugel de inleiding naar een goal. Uitblinker aan Egmond-zijde Luc Visser won drie duels achter elkaar en stond vervolgens alleen voor het doel. Een simpele schuiver was genoeg voor de 4-1. Ere wie ere toekomt, Blauw-Wit gaf niet op en was daarna aanvallend zeker niet minder gevaarlijk dan Egmond. De ingevallen Patrick Woode bewees weer zijn bekende dreiging. Hij bediende in de 70e minuut Wouter Swart die binnen de zestien vervolgens onreglementair gestuit werd. De penalty werd door Wouter zelf keurig binnengeschoten. Blauw-Wit bleef er daarna voor gaan, maar eenstemeer trof het een tegenstander die in zijn goalie één van de sterkhouders had. Een 1 op 1 met Patrick Woode, een goed schot in de lange hoek van Mohammed Bourchid en een kopbal van Thomas van Eig werden uit het doel gehaald waarmee doelman Tervoort voorkwam dat het in de slotfase nog spannend werd. 

De nederlaag tegen Egmond was er één in een inmiddels bekend scenario voor Blauw-Wit. In vijf van de zes wedstrijden hield de ploeg van Larbi Loukou het gevoel over dat er meer in zat. Maar we moeten ook eerlijk zijn. Als het defensief als gehele organisatie niet snel beter wordt, dan zal het bij positieve gevoelens blijven. Het is tijd voor een succes en daarvoor zal het over een andere boeg moeten.

Foto: vv Egmond

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl