Sporting Krommenie (zat) onderuit door hattrick Brahim Bakni

Krommenie- Het eerste zaterdagelftal van Sporting Krommenie heeft na een goede sessie afgelopen zaterdag verloren van het hoog genoteerde Alcmaria Victrix. In Krommenie kwam de thuisploeg wel tweemaal op voorsprong maar dat wist de ploeg van Dirk Jan Don en Karel Kan niet vast te houden.

Daardoor boekte Alcmaria zaterdagmiddag een even belangrijke als verdiende overwinning geboekt op Sporting Krommenie. Op sportpark Provily kwamen de Alkmaarders twee keer op achterstand, maar bezorgde Brahim Bakni met een hattrick zijn ploeg de drie punten.

De ploeg van Chihab El Boumeshouli begon goed en geconcentreerd aan de wedstrijd en nam het doel van doelman Vincent Beentjes binnen een minuut al onder vuur via een uithaal van Genovie Matadi. De aanvaller zag zijn schot echter over gaan.

Niet lang daarna leken de bezoekers op voorsprong te komen, alleen kopte Marius Wiegman in kansrijke positie op de paal. Zoals wel vaker dit seizoen kregen de Alkmaarders de deksel op de neus. Na een rappe uitbraak wist Sporting Krommenie de score te openen.

Lang konden de gastheren niet genieten van de voorsprong, nog geen vijf minuten later kopte Brahim Bakni de gelijkmaker binnen. Het leek het sein voor Alcmaria om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het was wederom de thuisploeg die wist te scoren in de omschakeling.

Alcmaria ging echter niet bij de pakken neer zitten en wist vlak voor rust opnieuw te scoren en opnieuw was het Brahim Bakni die trekker succesvol wist over te halen.

Na de pauze behielden de Alkmaarders de controle en gaf het defensief niks meer weg. Aanvallend was het ook zoeken en was het al snel duidelijk dat de ploeg die als eerste zou scoren, de wedstrijd zou winnen.

Volledig terecht waren dat de bezoekers. Mo Ajnane stuurde Brahim Bakni weg, waarna de aanvaller twee man uitspeelde en bijzonder kalm afrondde. In de slotfase probeerde Krommenie nog alles of niet te spelen, maar kwam Rob Mooij geen enkele keer in de problemen. Zodoende gaan de drie punten mee naar Alkmaar.

bron: alcmaria