Kolping Boys laat cvv Blauw Wit W in mineur achter na 0-2 zege

Westknollendam- Met de regenval de afgelopen dagen hadden weinig mensen gerekend op een voetbalwedstrijd op natuurgras. Het A-veld was niet bespeelbaar, maar het C-veld was op een paar mindere plekken na goed bespeelbaar.

Sinds het seizoen 2022/2023 zijn clubs verplicht om uit te wijken naar een ander geschikt veld. Helaas werd het een wedstrijd waarin cvv Blauw-Wit W vergat om te scoren. Het ervaren Kolping Boys deed dit wel tweemaal, waardoor zij met de volle buit teruggingen naar Oudorp (0-2).

De eerste helft was een gelijk opgaande wedstrijd. Kolping Boys werd het eerste kwartier gevaarlijk door een snelle aanval na een scheidsrechtersbal en schoten vanuit de tweede lijn. cvv Blauw-Wit W was in de eerste helft vooral gevaarlijk vanuit standaardsituaties. Een knappe inzet van Jesper van Houts werd goed gered door doelman Patrick de Vries en even later werd een kopbal van de doellijn gehaald.

Direct na rust kreeg Blauw-Wit twee opgelegde kansen om op voorsprong te komen. De inzet van dichtbij van Leon Seitner ging net over en even daarna had Leon Seitner nogmaals de kans om te scoren. Hij gaf echter af op Wouter Swart en zijn schot ging ook over de goal. Een kwartier na rust brak Kolping Boys gevaarlijk uit via de as van het veld. In de aanval werd Kolping Boys aanvaller Kevin Cappai gevloerd door Blauw-Wit verdediger Jesper van Houts. De bal werd gespeeld, maar Cappai werd ook geraakt en dan bestaat de kans dat een scheidsrechter de bal op de stip legt. Dit deed de verder goed fluitende heer Jacobs dan ook en vanaf 11 meter zette Roy Duijneveld de uitploeg op 0-1. Een kleine 5 minuten later wist Roy Duijneveld zijn tweede doelpunt van de middag te maken. Uit een voorzet vanaf de rechterkant, tastte Blauw-Wit “goalïe” Stan Luttikhuizen mis en kon Duijneveld eenvoudig bij de tweede paal binnen koppen.

Na de twee tegenslagen deed Blauw-Wit er alles aan om in de wedstrijd terug te komen. De grootste kans aan de zijde van Blauw-Wit was een schot op de paal van invaller Mo Bourchid. Kolping Boys had nog een paar mogelijkheden om de voorsprong te vergroten vanuit de omschakeling. Er werd echter niet meer gescoord, waardoor Kolping Boys met 0-2 zegevierden. Volgende week wacht voor Blauw-Wit de uitwedstrijd tegen fusieclub VV Egmond. Een belangrijke wedstrijd waarin Blauw-Wit op jacht zal gaan naar de eerste driepunter van het seizoen.

Foto: Jessica van Dijk