Jong AZ tegenover oud-teamgenoten in Venlo

Zaanstad- Jong AZ reist aankomende vrijdag af naar Venlo, waar het om 20:00 uur zal aftrappen in het Covebo Stadion – De Koel tegen VVV-Venlo. Hier zullen de Alkmaarders hun dertiende competitieduel spelen.

De ploeg van trainer Jan Sierksma verloor vorige week ongelukkig op bezoek bij FC Emmen. De thuisploeg scoorde de winnende goal in minuut 90+7, wat de eindstand bepaalde op 2-1.

https://youtube.com/watch?v=krQkI3txMis%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


Gelijkspel in Den Haag
VVV-Venlo speelde vorige week gelijk tegen ADO Den Haag. In het Bingoal Stadion kwamen de Limburgers aanvankelijk op voorsprong, maar na rust kwam ADO twee keer tot scoren. In de slotfase van het duel maakte Levi Smans namens VVV toch nog de gelijkmaker. Zo eindigde het in een 2-2 gelijkspel.

Achtste plek
De ploeg uit Venlo staat momenteel op de achtste plek in de Keuken Kampioen Divisie met negentien punten uit twaalf wedstrijden. Dit zijn twee punten meer dan Jong AZ. De Venlonaren wisten in de laatste zes duels slechts één keer te winnen.

Vijf oud-AZ’ers
De huidige selectie van VVV-Venlo telt maar liefst vijf ex-AZ’ers.        Richard Sedlacek, Robert Klaasen, Robin Lathouwers, Sem Dirks en Soulyman Allouch waren allen actief in de AZ Jeugdopleiding. Inmiddels zijn Sedlacek, Klaasen en Dirks begonnen aan hun tweede seizoen in dienst van de club uit Venlo. Klaasen is de enige van het vijftal die niet direct de overstap maakte van Jong AZ naar VVV-Venlo.

Vorig seizoen nog Jong AZ
Verdediger Lathouwers en aanvaller Allouch kwamen vorig jaar nog uit voor Jong AZ. Laatstgenoemde werd vorig seizoen tevens verkozen tot Beste Talent van de Eerste Periode van de Keuken Kampioen Divisie. Allouch was destijds in tien wedstrijden goed voor vijf goals en vier assists.

Historie
Beide teams speelde slechts zes keer eerder tegen elkaar, waarvan vier officiële wedstrijden. Jong AZ wist alle duels van VVV-Venlo te winnen. De laatste overwinning was op 3 februari 2023. Een spectaculaire wedstrijd op het AFAS Trainingscomplex eindigde in een 4-3 overwinning voor de Alkmaarders. Lewis Schouten, Mexx Meerdink en Ro-Zangelo Daal waren trefzeker namens Jong AZ.

https://youtube.com/watch?v=oQX3Sbbib04%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


Arbitrage
Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Eijgelsheim. Hij zal worden bijgestaan door assistent-scheidsrechters Jordi Been en Rick van Rijn. Been was al eerder actief als assistent-scheidsrechter bij een wedstrijd van Jong AZ, hij maakte namelijk zijn debuut in 2019 bij het duel tussen Jong AZ en FC Volendam. Tot slot zal tegen VVV-Venlo Daniël Drost fungeren als vierde official.

Live te volgen
De wedstrijd is te volgen via een liveverslag op het X-kanaal (het voormalige Twitter) van AZ en het schakelprogramma van ESPN, waar later ook de highlights te zien zijn. 

Helmond Sport
Na het uitduel in Limburg tegen VVV-Venlo, is Helmond Sport op vrijdag 10 november de volgende tegenstander. Deze wedstrijd vindt plaats om 20:00 uur op het eigen AFAS Trainingscomplex. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
De Graafschap – NAC Breda
Helmond Sport – SC Telstar
VVV-Venlo – Jong AZ

Zaterdag:
FC Den Bosch – FC Utrecht

Zondag:
FC Groningen – FC Dordrecht

Maandag:
FC Eindhoven – Roda JC
Jong Ajax – Willem II
Jong PSV – ADO Den Haag
MVV Maastricht – FC Emmen
TOP Oss – SC Cambuur


Wedstrijd

Keuken Kampioen Divisie

VVV-Venlo – AZ

vrijdag 3 nov 2023, 20:00

G-voetballers trappen af met introductieweekend

ALKMAAR- De Alkmaa

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl