sc Hercules Zaandam presenteert nieuw bestuur

Zaandam- De eerste competitie zit er alweer op! Met maar liefst 50 teams zijn de velden goed vol en bruist het bij de Zaandamse voetbalvereniging sc Hercules Zaandam. Dit doen we niet alleen, elke week staan er weer tal van vrijwilligers klaar voor de club.

Vanaf de zomer is er achter de schermen een nieuw bestuur gestart. Afgelopen jaren hebben Jan de Haas (voorzitter), Koos Schilder (secretaris), Klaas Sibie (penningmeester) en Peter van der Werff (bestuurslid) zich onvoorwaardelijk ingezet voor de club en in een eerder stadium hebben Jan en Koos aangegeven een stapje terug te willen zetten.

Als nieuw bestuur zijn ze zich aan voorbereiden op het komend jaar. Leden van de club zullen de komende periode dan ook veel van hen horen.

mar van de Nes, voorzitter, is al 42 jaar als lid betrokken bij VVZ, P.S.C.K. en Hercules. Vader van Bink (O12-2), Kiko (O10-1) en Lola (5 jr) en verloofd met Marjolein de Vries. Heeft jarenlang gewerkt bij Sligro als accountmanager en sinds kort werkzaam bij ProMobility als manager sales. Omar vindt het een eer en uitdaging om als voorzitter een verbindende factor binnen de club te zijn.

Niels Wilcke komt sinds 2018 op de Kuil en is nu voor het tweede seizoen trainer bij de jeugd. Niels is vader van Finn (keeper JO10-1) en Nine en partner van Fie, die op zaterdag geregeld achter de koffiecorner te vinden is. Als business consultant voor o.a. het UWV is Niels gewend om organisaties te adviseren om haar processen zo effectief en klantvriendelijk mogelijk in te richten. Als vice voorzitter zal hij dit de komende 3 jaar ook voor onze club gaan doen. 

Het bestuur stelt zich voor: “Lydia Baloe, moeder van Aiden (11-04) en Kaithlynn (12 jr) en getrouwd met Mitchell. Werkzaam als algemeen directeur bij een accommodatie met zalenverhuur, sporthal, theater en horeca en jarenlang werkzaam geweest in de evenementenbranche. Als klein kind stond ze al met haar vader langs de lijn bij de voetbal van haar broertje. Komende tijd zal zij de rol van secretaris op zich nemen en hoopt dat iedereen zich thuis voelt bij de club.

Klaas Sibie en Peter van der Werff bestieren de financiële afdeling. Klaas is al sinds ’63 lid van een voetbalclub. Eerst bij KFC daarna naar P.S.C.K en meegeholpen met de overgang naar Kalverhoek. Sinds 2016 als penningmeester verantwoordelijk voor het gehele financiële reilen en zeilen van de vereniging. De laatste twintig jaar is Klaas verantwoordelijk geweest voor de financiële zaken bij Claasen Jachtbouw waarbij hij ook tot aan de overname verantwoordelijk was voor de bouwcontracten en projectadministratie. Naast zijn werk als penningmeester is hij graag actief als lid van de ‘mopperploeg’ op de maandagmorgen en andere dagen als dat nodig is. Het is ook mogelijk dat je hem op een motor ziet rijden met een fotograaf achterop bij een evenement als de Dam tot Dam loop of de Marathon van Amsterdam! Klaas hoopt dat met het nieuwe bestuurdersteam van sc Hercules Zaandam verder uitgroeit tot een toonaangevende sportclub in de Zaanstreek.

Peter van de Werff doet al vanaf de oprichting van Hercules de financiële administratie. Peter is momenteel 76 jaar oud, is getrouwd en heeft twee kinderen, een jongen en een meisje, en heeft zes kleinkinderen. Peter verzorgt ook de financiële administratie van Coöp de Kuil en verzorgt momenteel het clubkledingpakket voor de jeugd. Vanaf zijn jeugd tot plusminus zijn 45ste jaar heeft hij gevoetbald bij VVZ. Peter hoopt met het nieuwe bestuur dat Hercules een gezellige club blijft.

Op 19 december, tijdens de algemene ledenvergadering, zullen we je meer vertellen over de plannen die we met elkaar hebben en zal het bestuur voorgesteld en benoemd worden. De uitnodiging hiervoor volgt. “

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl