Aan spektakel bij OFC geen gebrek: Oostzaners tonen karakter in duel met Kolping Boys (zat)

Oostzaan- De Oostzaanse zaterdagploeg draait lekker mee in 4e klasse met een knappe 2e plaats op de ranglijst. Op karkater maakte OFC afgelopen zaterdag in het inhaalduel tegen Kolping Boys in de laatste vijf minuten een 1-4 achterstand goed.

Na het terugtrekken van de zondag selectie- dat uit de 2e divisie gedradeerde- kwam er afgelopen seizoen een eind aan de jarenlange bestorming van de professionele top van het amateurvoetbal. In het duel van de nieuwe zaterdag 4e klasser viel er tijdens het duel met Kolping Boys genoeg spektakel te bespeuren.

De toeschouwers hadden een vermakelijk duel gezien waarin thuisploeg OFC maakte in de laatste vijf minuten een 1-4 achterstand wist goed te maken. De bezoekers uit het Alkmaarse Oudorp dropen beteuterd van het veld aan de Twiskeweg in Oostzaan.

Voor Stephan van der Grijp voelde het duel dan ook als een zege. In het NHD viel het volgende wedstrijdverslag te lezen.

Al na twee minuten spelen zette Ronan de Vroome, op aangeven van Tim Zwanepol, OFC op 1-0. De Oostzaners Maar vervolgens namen de ‘veteranen uit Ouddorp’ het heft in handen. De ploeg nam dankzij twee prachtige doelpunten van Leon Pater en een treffer van Roy Duijneveld nog voor rust een 1-3 voorsprong.

De wijzigingen die Van der Grijp in de rust doorvoerde bleven beperkt tot één wissel: Cedric Tijmes verving Robin Willekes. ,,Ik had van alles in gedachte”, verklaarde hij na afloop, ,,maar besloot toch te wachten met meer wissels.”

In de tweede helft lieten beide ploegen legio kansen liggen. Toen Kevin Capai tien minuten voor tijd de stand op 1-4 bracht leek de beslissing gevallen. Van der Grijp legde met het inbrengen van Nordin Bakkali en Ahmed Alsayed zijn laatste troefkaarten tafel. ,,Het had alles met scherpte te maken. Ik moest ingrijpen.’’

Dure misser

Die wissels leverden de Oostzaner nieuwe energie op. Tim Zwanepol bracht drie minuten voor tijd de stand op 2-4. De marge leek direct na de aftrap weer op drie te worden gebracht, maar de lat stond een tweede treffer van Cappai in de weg. Het bleek een dure misser, want in blessuretijd trokken Zwanepol en Arsenio Middel de stand gelijk: 4-4.

,,We hebben een selectie met goede voetballers, die samen een goed team vormen”, constateerde Van der Grijp. ,,Dat bleek vandaag met name in de slotfase. We hebben er op karakter toch een remise uitgesleept.”

,,We moeten er met elkaar nog steeds aan wennen wij het nieuwe vlaggenschip van OFC vormen, waardoor er, meer dan in het verleden, prestatiedruk op dit team ligt. Er is een andere verantwoordelijkheid bij het team komen te liggen. Ik ben ervan overtuigd dat het team dat niet alleen aankan, maar ook omarmt. We hebben in de afgelopen weken in ieder geval flinke stappen gezet.”

Rooskleurig

OFC staat in de vierde klasse A met acht punten uit vier wedstrijden tweede achter Sporting Andijk, dat alle wedstrijden heeft gewonnen. ,,Wij willen deze lijn doortrekken”, benadrukte Van der Grijp. ,,Er zit nog veel rek in dit team. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Als nieuwe trainer probeer ik mijn ideeën geleidelijk in te voeren, niet meteen alles door te drukken. De groep is fit, energiek en kan goed voetballen. Het zijn een stel frisse gasten bij elkaar.’’

,,Er is rust op en rondom het veld, waardoor wij kunnen doen waar we goed in zijn. Wij hebben ingezet op het behalen van een periodetitel. Het was vandaag natuurlijk niet precies zoals het mij voor ogen staat, maar we zijn goed aan de competitie begonnen.”

voetbal zaterdag 4e klasse-A

OFC- Kolping Boys 4-4

2. De Vroome 1-0, 27. Pater 1-1, 38. Duijneveld 1-2, 39. Pater 1-3, 80. Capai 1-4, 87. Zwanepol 2-4, 90. Zwanepol 3-4, 90+2. Middel 4-4.

OFC: Beerens, Zwanepol, S. Khairi) Willekes (46. Tijmes), Den Ouden, Engel (81. Bakkali), Caldenhove (81. Alsayed), Lindenbergh (70. Middel), Smit, R. Khairi, De Vroome (70.Van de Bunt).