Jong AZ boekt knappe zege op De Graafschap

Jongelingen Alkmaar Zaanstreek in linkerrijtje

Zaanstad- Jong AZ heeft maandag tegen De Graafschap een knap resultaat geboekt. De formatie van trainer Jan Sierksma was in eigen huis met 3-0 te sterk voor De Superboeren. Mexx Meerdink opende de rekening met een benutte strafschop, waarna Jayden Addai niet veel later de tweede treffer binnenschoot. De beslissende goal kwam op naam van Damienus Reverson. 

De thuisploeg begon sterk aan het duel en wist De Graafschap op de eigen helft vast te zetten. Al na drie minuten kreeg Finn Stam een eerste grote kans. Uit een vrije trap tikte de verdediger de bal rakelings naast. Het tweede wapenfeit volgde niet veel later toen Addai vanaf de zijkant een vrije schietkans kreeg. Hij vond voormalig AZ-doelman Mees Bakker in zijn pad.

Opnieuw Bakker
De club uit Doetinchem kwam rond de twintigste minuut wat beter in de wedstrijd en was vooral dreigend met voorzetten. Rome-Jayden Owusu-Oduro hoefde echter niet in actie te komen en zag zijn ploeg met de ruststand in zicht weer het heft in handen nemen. Vooral Ernest Poku was gevaarlijk. In de 35e minuut kwam de rappe aanvaller vrij voor Bakker, maar bracht de doelman opnieuw redding. Kort daarna kwam Poku nogmaals tot een schot, maar ook dit leverde geen goal op.

Penalty Meerdink
Na de pauze kwam Jong AZ al snel tot nieuwe kansen. In de vijftigste minuut was het opnieuw Poku die ruimte achter de Doetinchemse defensie vond en vrij voor doel kwam. Hij schoot echter naast. In zo’n zelfde situatie kreeg Jong AZ in de 54e minuut een strafschop. Addai werd gevloerd, waarna de arbiter naar de stip wees. Meerdink ging achter de bal staan en stuurde Bakker de verkeerde kant op: 1-0. 

Van richting veranderd
Nadat Bakker niet veel later met veel moeite een machtig schot van Meerdink wist te keren viel in de 57e minuut ook de 2-0. Addai kwam vanaf de flank naar binnen en kreeg een schot richting doel. Zijn inzet werd van richting veranderd en viel daardoor in het doel. 

Hoekschop
Met het eindsignaal in zicht gingen de bezoekers op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel bijna in de 74e minuut toen Jan Lammers uit een hoekschop rakelings naast kopte. Aan de overzijde was invaller Ricuenio Kewal gevaarlijk. Hij kwam tot een schot, maar zag zijn poging via een tegenstander over de achterlijn gaan. 

Saves Owusu-Oduro
De Graafschap wist een slotoffensief eruit te persen en dwong Owusu-Oduro daarmee in actie te komen. De doelman had in de 86e minuut een knappe redding in huis op een inzet van Mimoun Mahi en bracht niet veel later opnieuw redding. Zo voorkwam Owusu-Oduro een spannende slotfase. In blessuretijd viel de beslissing. Kewal en Reverson gingen vrij op Bakker af. Eerstgenoemde legde breed, waarna Reverson de 3-0 op het scorebord zette. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – De Graafschap 3-0 (0-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken, Wouter Goes, Maxim Dekker, Finn Stam; Dave Kwakman (66. Enoch Mastoras), Kees Smit (83. Damienus Reverson), Lewis Schouten; Jayden Addai (66. Ricuenio Kewal), Mexx Meerdink (83. Nick Koster), Ernest Poku (66. Ro-Zangelo Daal). 

Opstelling De Graafschap: Mees Bakker; Jeffry Fortes, Xandro Schenk, Rio Hillen (46. Jan Lammers), Alexander Büttner (59. Levi Schoppema); Lion Kaak (59. David Flakus Bosilj), Philip Brittijn (72. Mimoun Mahi), Donny Warmerdam; Tristan van Gilst (59. Giovanni Büttner), Simon Colyn, Basar Önal. 

Scoreverloop: 54. Meerdink 1-0 (pen.), 57. Addai 2-0, 90+2. Reverson 3-0.
Gele kaarten: Schouten (Jong AZ), Warmerdam, Lammers, Önal (De Graafschap).
Rode kaart: –
Scheidsrechter: Kevin Puts.
Toeschouwers: 575. 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl