Bekerzege in Oostzaan voor Fortuna Wormerveer -onder 23 tegen leeftijdsgenoten van OFC

Oostzaan- Voor de beker wachtte Fortuna Wormerveer O23 dat uitkomt in de tweede divisie de strijd met vierde divisionist OFC. Er is in het Oostzaanse natuurlijk in de achterliggende maanden het nodige veranderd. Daar krijgt nu de eigen jeugd al dan niet noodgedwongen de ruimte zich te ontwikkelen.

Op het kunstgras hadden de jongelingen uit Wormerveer de eerste 35 minuten de wedstrijd goed onder controle en kwamen tot goeie kansen. OFC verdedigde hierbij massaal op eigen helft maar met het nodige resultaat.

Schermafbeelding_2023-10-21_om_19.17.29.png
Door het uitblijven van goals aan Fortuna Wormerveer zijde werden sommige spelers ongeduldig en liepen te veel weg vanuit de organisatie. Hierdoor kreeg de tegenstander de kans om te counteren en kwam zodoende op een 1-0 voorsprong. Tegen alle verhouding in, maar de goals tellen en de formatie uit Wormerveer wist dat er een tandje moest worden bijgezet.

In de rust werd door Mick Wilfert gehamerd op de afspraken. Dat werkte prima want al snel kreeg Fortuna Wormerveer onder 23 grip op de wedstrijd en maakte drie zeer goede goals.

Schermafbeelding_2023-10-21_om_19.17.45.png

Wat opviel na de 1-3  voorsprong was dat de gretigheid wegebde en er sprake was van grote verslapping. De tegenstander werd daarmee letterlijk in het zadel geholpen en kwam weer langszij (3-3). Dat Fortuna Wormerveer uiteindelijk de 3-4 scoorde was op zich wel terecht maar de wedstrijd had al veel eerder beslist moeten worden. 

Schermafbeelding_2023-10-21_om_19.18.05.png

Het advies van trainer Mick is helder: “We moeten doorgaan met de twee fases van begin eerste en begin tweede helft” .

De Wormerveerse goals kwamen van Luke, Marouane, Achie en Sep.