Beker en inhaalduels op zaterdag 21 oktober: RCZ donderdagavond uitgeschakeld door Grashoppers en uitdagingen voor Westzaan en sv Rood Wit Zaanstad

Zaanstad- De KNVB heeft in het weekend voorafgaand aan de herfstvakantie gekozen voor bekervoetbal van de eerste knock-outronde om de districtsbeker en inhaalwedstrijden. Donderdag verloren de Racers op sportpark De Weyver in Hoogwoud met 3-1 van zondag 3e klasser Grashoppers.

In de eerste helft keken de Zaandammers al tegen een 3-0 achterstand aan en wist de ploeg van trainer Sven Talsma dat het moeilijk zou gaan worden. In de tweede helft bleef de schade beperkt en wisten de Zaandammers nog tegen te scoren.

Inhaalduels zijn er zaterdag voor OFC en cvv Blauw Wit W. In Oostzaan treed OFC aan tegen de zaterdagploeg van Kolping Boys. De bespelers van sportpark Twiske zijn met drie gespeelde duels en 7 punten prima aan de competitie begonnen. Dat geld in mindere mate voor cvv Blauw Wit W. De Westknollendammers vergaarden slechts één punt uit de eerste drie duels. De blauwwitten halen zaterdag hun eerder afgelaste duel in tegen SVW`27.

Naast RCZ zijn er meer Zaanse verenigingen die nog kans maken op de volgende ronde in de beker.

Zaterdag komen vvv Westzaan en sv Rood Wit Zaanstad in actie. Ook die ploegen overleefden de poulefase. vvv Westzaan gaat zaterdag op bezoek bij zaterdag 3e klasser FC Purmerend. De Purmerenders boekten afgelopen zaterdag hun eerste zege van het seizoen door het thuisduel met rksv TOB met 2-1 winnen. Koploper vvv Westzaan zal niet veel onderdoen voor Purmerend en verwacht wordt dat het wel eens een gelijk opgaand duel kan worden.

De grootste uitdaging wacht het Zaandamse sv Rood Wit Zaanstad dat aan 4e divisionist AFC`34 werd gekoppeld. Dat duel staat voor zaterdagavond 18:00 uur op het programma. De Alkmaarders draaien na de promotie van vorig seizoen prima en boekten al tal van zeges op onder andere Hollandia, DHSC, Ter Leede, vpv Purmersteijn en csv BOL.

Uitslag (beker) donderdag 9 oktober 2023

Grasshoppers – RCZ 3-1

Programma (inhaal) zaterdag 21 oktober 2023

14;30 uur OFC- Kolping Boys (zat)

14;30 uur cvv Blauw Wit W.- SVW`27

Programma (beker) zaterdag 21 oktober 2023

15;00 uur FC Purmerend- vvv Westzaan

18;00 uur AFC`34- sv Rood Wit Zaanstad