SVA geeft 0-3 voorsprong tegen strijdlustig KFC nbog bijna weg

Zaanstad- Een prachtige affiche in de zondag 2e klasse in de Koog.. De derby tussen KFC en SVA was spectaculair. In de rust was het 0-3 voor de Assendelvers en leek het verzet van de thuisploeg gebroken. Niets bleek minder waar want KFC veerde op waardoor SVA de voorsprong bijna zag verdampen.

Danny Prins bracht de stand op 2-3 waardoor een veerkrachtig KFC de Assendelvers nog even liet wankelen en in de problemen bracht. In blessuretijd kon de ploeg van Jeroen Beukman de zege pas echt veiligstellen.

Het gepromoveerde SVA doet in de tweede klasse prima mee. De promovendus trok bij KFC met 2-4 uiteindelijk toch aan het langste eind. De ploeg van René Reijinga sprong minder efficiënt met de kansen om dan de bezoekers uit Assendelft. Vooral in de eerste helft wist de subtopper de kansen om te zetten in doelpunten. De ploeg was tot driemaal toe trefzeker en daarmee leek de wedstrijd in het slop gegooid. Die stand stond al na dertig minuten spelen op het scorebord.

KFC kwam in de tweede helft prima uit de startblokken. Na tien minuten spelen deden de Koogers wat terug en putte daar hoop uit. De 1-3 van Danny Prinszorgde voor een fiks offensief. Daardoor kwam er ruimte op de helft van de thuisploeg. De ploeg uit Assendelft kon daar niet goed genoeg mee omgaan en benutte de situatie niet volledig.

De counters werden niet goed uitgevoerd waardoor het een wedstrijd bleef en bloedstollend spannend was na de tweede goal van Prins. Het werd billenknijpen voor SVA dat voelde dat de thuisploeg vleugels kreeg en weer in de wedstrijd zat.

Diep in blessuretijd gaf invaller Sebbe Davids een dieptebal op maat richting Daan Rijkhoff. De rechtsbuiten kon vrij doorlopen op doelverdediger Jao Mulder en wist het duel te beslissen door de eindstand op 2-4 te brengen.

Door de zege staat SVA op een keurige 2e plaats met negen punten uit vier duels. KFC vinden we op de ranglijst terug op de 12e plaats met vier punten uit vier duels.

Meer foto`s van het duel vind je op de sociale mediakanalen van voetbalinzaanstad.nl

Zondag 15 oktober 2023

2e klasse-A KFC-SVA (2-4)

Karakteristieken:

6. Ranzijn 0-1, 27. Ranzijn 0-2, 31. Filmer 0-3, 53. Prins, 86. Prins 2-3, 90+7. Rijkhoff 2-4.

KFC: Mulder, Zaagsma, Van der Laan, Maurice, Baartscheer, Royen, Hersche, Den Haring (84. Stekkel), Tavares, Prins, Moraal

SVA: Boon, Plugge, Smit, Abbelaar, Nusse, Kriek, Beukman, Filmer (66. Davids), Rijkhoff, Locatelli (46. Bruins), Ranzijn (84. Van Zweden).

Foto: Michael Bruins

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl