Saenden mag niet mopperen en boekt fortuinlijke zege in derby tegen vv Assendelft

Zaanstad- Het matig aan de competitie begonnen vv Assendelft struikelde zondagmiddag over Saenden. En daar mocht Saenden-trainer Ebel Hoekstra zeker niet over mopperen want zijn ploeg stapte met een 0-1 zege in Assendelft van het veld. Een gelijkspel had het wedstrijdbeeld wellicht beter weergegeven.

Door een treffer van de van sv Fortuna Wormerveer overgekomen Arsenio Dihalu kon Saenden net als in de vorige week tegen FC Uitgeest (3-2) gewonnen wedstrijd wederom drie punten bijschrijven.

De derby was van een niet al te hoog niveau maar beide ploegen leverden wel veel strijd. Op het kunstgras van vv Assendelft kreeg de thuisploeg vlak voor tijd nog de kans- middels een strafschop- om op gelijke hoogte te komen. In de 85e minuut schoot Tim Zwemmer naast waardoor de druiven achteraf erg zuur waren voor trainer Guillaume Groot. Zijn ploeg deed zichzelf tekort en had bij winst goede zaken kunnen doen door gelijk richting middenmoot door te stromen. Nu blijft de ploeg op de voorlaatste plaats hangen met drie punten uit vier duels. Saenden staat er met zeven punten uit vier duels en een 4e plek een stuk beter voor.

2e klasse-A Zondag 15 oktober 2023

vv Assendelft- SaendenĀ 0-1

Karakteristieken: Doelpunt: 66e min. Dihalu 0-1

vv Assendelft: Witlam; Koster, Opdam, De Groot, Van de Ven; Rijser (46. Van der Woude), Bos, Snijders, Winkel; Glas, Romeo (87. Spanjaard)

Saenden: Dukker; De Droog, Hijstek, Hoogstra, Varisli; De Droog,Timmer, Heijnis; Dihalu, Wijndal, Bus

Foto: Theo van Vlaanderen