Matige start voor sv Rood Wit Zaanstad in zondag 4e klasse-B: Ploeg van Levinho Wijdenbosch gaat zondag voor de winst tegen vv Hauwert’65

Ilpendammer Phedon Wortel (links) in duel met een Roodwitter.
Ilpendammer Phedon Wortel (links) in duel met een Roodwitter.© Foto Erik Rietman

Het seizoen is pas net onderweg, maar na de eerste paar wedstrijden kan al een inschatting worden gedaan worden over het competitieverloop. sv Rood Wit Zaanstad moet even wennen aan de onbekende ploegen die voornamelijk uit de omgeving Stede Broe,k, Enkhuizen, Medemblik, Koggenland Drechterland komen. Clubs waar Zaanse ploegen niet vaak tegen spelen.

Nadat het vorig seizoen lukte om de nacompetitie te halen zal er toch echt uit een ander vaatje moeten worden getapt: drie gespeeld, drie punten. Tegen sv Ilpendam speelde sv Rood-Wit Zaanstad tegen een tegenstander die bouwende is en lukte het de ploeg van Levinho Wijdenbosch de ploeg op een 0-3 achterstand te zetten en dat ook nog eens binnen een half uur. Een monsterscore bleef aan maar er werd uiteindelijk met 1-3 gewonnen. Dit van een jeugdig sv Ilpendam waar voormalig ZVC`22 trainer Peter van der Zwaan inmiddels de scepter zwaait. Dat waren de eerste punten voor de Zaankanters. Zondagmiddag zal de lijn omhoog moeten worden ingezet wanneer vv Hauwert `65 op bezoek komt. Ook die ploeg is nog puntloos.

© Foto Erik Rietman
Rood Wit-doelman Daniel Agyei is Phedon Wortel te snel af.
Rood Wit-doelman Daniel Agyei is Phedon Wortel te snel af.© Foto Erik Rietman

sv Ilpendam- sv Rood-Wit Zaanstad 1-3

Scoreverloop: 13. Cetin 0-1, 15. Emirdag 0-2, 25. Emirdag 0-3, 56. Unlu (e.d.) 1-3.

Ilpendam: Eijkelboom; Van Putten, Burleson, Cramer, Bot, Grootes, Peereboom (72. Van den Brink), Veenstra (46. Verwoerd), Wortel, Volmer, Vrolijk (46. Van Taunay).

sv Rood-Wit Zaanstad: Agyei; Sakalli, Wijdenbosch, Bozkurt, Aksak, Mullen (46. Kaya), Unlu, Bejaoui (62. Asaipilliah), Cetin (62. Kashama), Emirdag, Kuiper (69. Serin).