Blauw Wit W pakt uitgerekend in derby tegen ZCFC eerste punt van het seizoen

Westknollendam- De matig gestartte zaterdagploegen cvv Blauw Wit en ZCFC moesten beide genoegen nemen met één punt. De Christelijke clubs kwamen beide tot de conclusie dat het zaterdag een teleurstellende middag was. De punten werden gedeeld en daar schoten beide ploegen weinig mee op.

Storm Poly heeft zo zijn sporen achtergelaten en heeft schade aangericht aan de afwatering op het sportcomplex aan de Karnemelksepolder en de Piet Kuiperlaan 1 in Westknollendam. Er dient binnenkort duidelijk te worden hoe snel het probleem verholpen kan worden. Maar zaterdagochtend was er dan toch groen licht om de Christelijke Zaanse derby doorgang te laten vinden. Het veld bleek uiteindelijk voldoende opgedroogd om op te voetballen.

Voorafgaand aan het duel een tegenvaller voor cvv Blauw Wit-trainer Larbi Loukou. Vlak voor de aftrap een domper want hij rekende op vijf fitte wissels maar bleek er uiteindelijk slechts twee ter beschikking te hebben. Toch namen de Westknollendammers het meeste initiatief. Jasper Konijn zag zich al snel in de wedstrijd een gele kaart voorgeschoteld door leidsman Joseph Appel. In de slotfase van het duel kreeg de speler van de thuisploeg deze nogmaals voorgeschoteld waardoor cvv Blauw Wit het duel met tien man eindigde.

Aan beide kanten was het niveau niet al te hoog en waren er vele foute passes en golfde het spel daardoor op en neer. Het duel leek met een ruststand van 0-0 te eindigen maar het publiek kwam bedrogen uit. Een van de uitblinkers was Wouter Swart. Hij wist met een prima pass Abdullah Noeman te bedienen die de stand op 1-0 bracht. De blauwwitten leken op rozen te zitten.

In rust wisselde ZCFC-trainer Patrick Huisman tweemaal in de hoop meer druk uit te oefenen op de tegenstander. De aanpassing leek resultaat te hebben ware het niet dat Rafael Blees werd teruggefloten vanwege buitenspel.

Blauw Wit speelde slordig en leek ietwat laconiek. Tegenstander ZCFC profiteerde daarvan en wist zich in de wedstrijd te vechten. Nog steeds was doelman Stan Luttikhuizen nog niet echt getest. Echter in de 75e minuut moest hij capituleren en was het raak voor de Zaandammers. Nota bene laatste man Lyndo van Maasdam van het Zaans oranje schootop overtuigende wijze de 1-1 binnen. In de laatste fase van het duel kregen beide ploegen nog mogelijkheden om de zege naar zich toe te trekken. En vooral Blauw Wit W mocht met 10 man niet mopperen over het eerste behaalde punt. Al had de ploeg zomaar de zege kunnen pakken als het wat zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen. Zijn collega Patrick Huisman was evenmin tevreden en vond dat zijn ploeg meer resultaat had moeten boeken in de laatste paar wedstrijden en zich volwassener had moeten opstellen.

Op de social media kanalen van voetbalinzaanstad.nl een fotoverslag van huisfotograaf Theo van Vlaanderen.

Zaterdag 14 oktober 2023

Zaterdag 4e klasse-A

cvv Blauw Wit- ZCFC 1-1

43. Noeman 1-0, 74. Van Maasdam 1-1.

cvv Blauw Wit: Luttikhuizen, Kat, Konijn, Seitner, Jonker, Woode (65. Wakker), Van Eig, Swart (83. De Vries), Bourchid (63. De Vries), Middelhoff, Noeman.

ZCFC: Jonker, Munster, Van Maasdam, Abbenhues, Schmidt, Knibbe, Blees, Nocera, Willems (62. Castricum), Tel (46. Smis), Luckfiel (46. Knibbe).

Foto`s: Theo van Vlaanderen