Zege Fortuna Wormerveer zondag op zaterdagploeg ZOB

Zuidoost-Beemster- Voor het eerste zaterdagse duel in deze eerste klasse toog Fortuna Wormerveer Zondag 1 naar ZOB. Deze vereniging-850 leden rijk- speelt sinds het seizoen 2006 haar wedstrijden op het complex “Zuidoosterpark” aan de Purmerenderweg 55 te Zuidoostbeemster.

Iedereen die wel eens met de auto of fiets die kant op gaat weet dat complex ongetwijfeld te vinden. Een team dat met een remise en twee verliespartijen de competitie is gestart en daarmee dicht bij de Fortunezen vertoefde. Na de aftrap duurde het zo’n tien minuten alvorens er door de Gladoren gejuicht kon worden. Uit een corner en een Fortuna W overstap was de voorzet van Ivan de aanleiding voor de goal van Domique (0-1).

Unknown-4.jpeg

Na zo’n twintig minuten spelen moet Sam Emmerig vanwege een knieblessure zijn plaats af staan aan eruit Dani. Met een half uur gespeeld lijkt Fortuna onder druk te worden gezet mede omdat het zelf niet scherp genoeg speelt. Dan is het een Fortuna counter die Sam Scholting in staat stelt de ZOB doelman te passeren en is het 0-2.

Unknown-3.jpeg

Het initiatief blijft aan Wormerveerse kant. Dat levert een mooie aanval op die net niet kan worden afgemaakt door Ivan. Aansluitend trapt de Z-keeper niet lekker uit en is het Jeiel die onderschept en de 0-3 is een geruststellend feit. Vlak voor de pauze toch nog een grote kans ZOB, die door Justin misschien een beetje gelukkig opgepakt wordt, maar de heilige nul blijft gehandhaafd. 

Unknown-5.jpeg

Na de thee is de eerste de beste aanval goed voor de 1-3. Aan Fortuna zijde volgen dan wissels. Bafode komt er in voor Jeiel waar Jarno de plaats inneemt van Chardel. Dan ontstaat een fase die rommelig oogt van twee kanten. Het is de gastheer die zich een grote kans weet te verschaffen, maar ZOB schiet net over.

Dan een prachtige aanval van Fortuna W over links. De bal wordt keurig teruggelegd buiten 16 en dan is het Ivan die prachtig de 1-4 binnenschiet. Fortuna bleef het initiatief houden en valt Bafode op. Eerst uit een aanval over rechts, een voorzet van Sam en schiet Bafode net over. Kort daarna nogmaals Bafode die zijn schot door de keeper  gestopt ziet worden en als de bal terug kot van de achterlijn is het Bafode die zijn tegenspeler uitspeelt, maar het schot wordt van de lijn gered.

Unknown-6.jpeg

Dan volgt het eindsignaal en mag Fortuna Wormerveer zondag 1 spreken van een mooie overwinning. 

De uitslagen:

Schermafbeelding_2023-10-14_om_18.25.53.png

De stand:
Schermafbeelding_2023-10-14_om_18.26.17.png

En het programma voor zondag:
Schermafbeelding_2023-10-14_om_18.26.04.png