Nathasja Keur in Wormerveer HJO Onderbouw bij Fortuna W.

Zaanstad- Ze is 47 jaar, woont in Heemskerk en heeft ontzettend veel zin om bij Fortuna Wormerveer aan de slag te gaan als Hoofd Jeugd Opleiding Onderbouw. Haar naam is Nathasja Keur en dan gaan er bij sommige voetballiefhebbers belletjes rinkelen.

Inderdaad is Nathasja zelf als speelster ruim acht seizoenen actief geweest voor eerst WFC nog en aansluitend Fortuna Wormerveer. In totaal heeft zij 22 seizoenen gevoetbald. Behalve WFC/Fortuna kwam zij daarvoor ook uit voor rkav DEM en Vitesse’22. ‘In mijn jeugdjaren was Interregionaal het hoogst haalbare niveau. Later kwam daar de Hoofdklasse bovenop. Ik heb echt de hoogtijdagen van Fortuna Wormerveer nog mogen meemaken. Een geweldige tijd was dat.’ 

Al tijdens haar actieve periode binnen de lijnen was zij al meer dan ruim geïnteresseerd in de zaken rond een team. Het is dan ook logisch dat op haar CV een loopbaan van 17 jaar staan in dienst van/bij AZ. Nog voor dat AZ de complete selectie van Fortuna overnam was zij al actief in Alkmaar. Bij de Alkmaars Zaanse combinatie was zij actief binnen de veel geprezen jeugdopleiding als verzorgster, bij de AZ vrouwen als teammanager, maar ook bij AZ 1 en Jong AZ als assistent videoanalist.

Na het stoppen van AZ met vrouwenvoetbal bleef zij actief bij AZ 1 en Jong AZ. In 2019 kwam zij bij Telstar terecht en werkte daar samen met onder andere de huidige bondscoach van het vrouwenvoetbal Andries Jonker. Dat was weer een opstap naar een volgende uitdaging. 

Zo was zij video-/data-/statistics analist bij de Zuid-Afrika vrouwen, Houston Dash en het nationale elftal van Ierland waar Vera Pauw de scepter zwaait. ‘Dat waren vooral klussen op afstand. Ik ben twee keer in Zuid Afrika geweest en zou ook meegaan naar de Olympische Spelen in Brazilië, maar dat ketste op het laatste moment af. Tijdens het meest recente WK voor Vrouwen deed ik de analyses voor Ierland ook op afstand.’

Dat haar ‘herintreden’ bij Fortuna Wormerveer loopt via de kersverse HJO Corina Dekker is – gezien hun beider verleden – logisch. Nathasja is in het bezit van UEFA C, HO C, HO B en wil graag opgaan voor HO A. ‘Die uitdaging is bij Fortuna te realiseren. Nog meer ervaring opdoen.’ 

In haar dagelijkse werk is Nathasja actief als administrateur voor een bedrijf in Amsterdam. Daar begint zij in alle vroegte om de rest van de dag met voetbal bezig te kunnen zijn. ‘Momenteel ben ik ook HJO onderbouw bij DEM en videoanalist van Kon HFC uitkomend in de 2e divisie. In principe is dat goed te combineren. Je komt op een moment in je carrière voor keuzes te staan. En dan is de keus die jou het beste past de enig juiste. Mensen die nooit voor zo’n keuze komen te staan zullen dat misschien niet begrijpen.’ 

Tot slot van het aangenaam onderhouden vertelt Nathasja dat zij ontzettend veel zin heeft om aan de slag te gaan en met elkaar Fortuna Wormerveer meer structuur te geven. ‘Met een goed voetbalbeleid en elkaar beter maken zodat de organisatie een stabiele factor gaat worden bij deze mooie vereniging’