Saenden verliest twee dure punten in Middenmeer

In de 2e klasse A vertolkte Flevo-doelman Mike Harms een hoofdrol in het duel met Saenden. De goalie van de ploeg uit Middenmeer bleek en echte sta in de weg voor het bezoekende Saenden en scoorde ook nog eens in de laatste minuut de 4-4 gelijkmaker en beroofde hen daarmee van twee punten.

Flevo en Saenden hielden elkaar zondag in Middenmeer in evenwicht. Het werd 4-4 daarmee voelde dat als een verlies voor Saenden trainer Ebel Hoekstra. Zijn ploeg was na de nederlaag van vorige week in eigen huis tegen sv Westfriezen (1-3) zondag dichtbij een zege. Bij een voorsprong van 3-4 en nog een minuut te spelen leek de zege veilig voor de Wormerveerders. Daar dacht doelman Harms anders over en hij schoot in ’the dying seconds’ nog raak voor Flevo dat daarmee een nog ongeslagen status bleef vasthouden.

Saenden begon sterk aan het duel en het was Arsenio Dihalo die zich vrij draaide en op de rand van het zestien meter gebied de 0-1 binnenschoot. De Wormerveerders bleven domineren en kwamen dankzij een treffer van Dwayne Hijstek op een 0-2 voorsprong. Na iets meer dan een half uur spelen deed Flevo iets terug en was het spits Sydney Schaafstra die de diepte in gestuurd werd en keeper Lex Dukker met een lobje kon verrassen en zo de stand op een nog acceptabele 1-2 bracht.

Na rust was het Saenden dat het initiatief nam. De behendige Dihalu omspeelde invaller Sonny Blok en liet keeper Mike Harms wederom kansloos, 1-3. Flevo wist de mouwen op te stropen en kwam via twee treffers van Kevin Zomerdijk op gelijke hoogte, 3-3.

Met nog een kwartier te gaan zag het ernaar uit dat Saenden na een treffer van Robin Hoogstra er alsnog met de volle buit vandoor ging. Zeker na het verstrekken van de daarna nog gegeven rode kaart voor Flevo-speler Beemsterboer. De bal rolde anders want in de laatste minuut eiste doelman Harms de hoofdrol op door bij een corner in het strafschopgebied van Saenden mee naar voren te gaan en de gelijkmaker binnen te tikken. Zo eindige het duel in 4-4 en daar mocht Flevo het meest gelukkig mee zijn. Voor Saenden betekent dat slechts een enkel punt. Volgende week zondag treft Saenden FC Uitgeest in eigen huis. Ook de ploeg van de Zaanse trainer Rutz behaalde in de slotfase een punt.

Flevo-Saenden 4-4. 7. Dihalu 0-1, 21. Hoogstra 0-2, 33. Schaafstra 1-3, 50. Dihalu 1-3, 53. Zomerdijk 2-3, 62. Zomerdijk 3-3, 75. Hoogstra 3-4, 90. M. Harms 4-4.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl