Zondag de voetbalderby van Assendelft: In het kermisweekend duel tussen vv Assendelft en SVA

Zaanstad- Het is een zeer opmerkelijk duel in de zondag 2e klasse-A. In het kermisweekend van Assendelft staan vv Assendelft en SVA in competitieverband tegenover elkaar.

Het eerste thuisduel van vv Assendelft is er niet zomaar een. Zondag 1 oktober 2023 ontvangt vv Assendelft het naar de 2e klasse gepromoveerde SVA. De dorpsgenoot werd lachend kampioen met een straatlengte punten op voorsprong terwijl concurrent vv Assendelft op de laatste speelronde vanuit de 1e klasse naar de 2e klasse degradeerde. Voor het eerst sinds 14 jaar staan de beide ploegen in competitieverband weer tegenover elkaar.Het laatste duel dateert van zondag 5 november 2009 toen beide ploegen elkaar in de 4e klasse troffen. Dat duel eindigde in 1-1 en daar mocht vooral SVA toen niet over mopperen.

vv Assendelft opende vorige week zondag teleurstellend in Heiloo op bezoek bij HSV. De ploeg van René van Elsland profiteerde optimaal van een collectief falen van de Assendelvers. SVA daarentegen wist knap te winnen van FC Uitgeest. De ploeg van Jeroen Beukman won met 2-1 van het vorig seizoen uit de 1e klasse gedegradeerde FC Uitgeest. Zondag staan vv Assendelft en SVA in het kermisweekend tegenover elkaar. De kermis begint traditiegetrouw in het eerste weekend van oktober. Op zaterdag is de wielerronde en dan barst het feest los. Vele inwoners van Zaanstreek Noord hebben het wellicht in de agenda staan of zijn er in het verleden weleens geweest. De kermis van Assendelft, van zaterdag 30 september 2023 tot en met donderdag 5 oktober 2023. En dan de niet te missen derby aankomende zondag op het complex van vv Assendelft aan de Dorpsstraat 254. Er wordt veel publiek verwacht en ongetwijfeld dat het nog een lange zondagavond zal gaan worden voor spelers, stafleden, vrijwilligers en publiek.