Zaanse jeugdvoetballers Milagro Perez Salgado en Mounir el Hannaoui naar Italiaanse profclub in serie-D

Nocera Inferiore- Tot vorig seizoen verdedigde de 19 jarige Milagro Perez Salgado uit Assendelft de kleuren van SVA jo19-1 en in de zaal die van FC Zaanstreek jo19-1. Samen met zijn beste 18 jarige vriend Mounir el Hannaoui-afkomstig van Fortuna Wormerveer- is hij het avontuur in Italie aangegaan. Beide heren hebben onlangs een contract getekend bij ASD Nocerina, dat uitkomt in de Italiaanse Serie D.

De beide Zaanse amateurspelers hebben hun ouderlijk huis verlaten, om bij de Italiaanse club Nocerina een leven als profspeler op te bouwen. Ze trainen vijf keer in de week maar beide heren zijn inmiddels gewend aan het niveau. Beide spelers verblijven momenteel in een hotel, samen met enkele andere spelers van de clube andere spelers van het team.”

Mounir heeft inmiddels zijn debuut voor ASD Nocerina 1910 achter de rug en mocht in het stadion de tweede helft invallen. De selectie bestaat uit 28 man waarvan er twintig op het wedstrijdformulier gezet worden gezet. De overige acht zitten dan op de tribune. Dat lot geldt voor Milagro: “

Op een blessure na gaat het redelijk goed met mij. Het sprookje begon allemaal een klein jaar geleden toen ik samen met Mounir naar een training ging in Tilburg. Op die training ontmoette ik de Mounirs` zaakwaarnemer Elmond. We hebben toen een training gehad en hadden besloten om vanaf toen voor het avontuur te gaan en er voor de volle honderd procent voor te gaan. Een paar weken later had ik op elke woensdag trainingen in België bij Patro Eisden (profclub in België), maar dat liep uiteindelijk op niets uit. Mede doordat ze ons geen contract wilden geven maar vrijblijvend in de -onder 21 wilden laten spelen. Daar voelden we beide niets voor. Na deze doodlopende stage bij Patro in Eisden traden we zelfs nog een keer met Elmond’s geselecteerden tegen Patro Eisden onder -21 aan. Daar ontmoette ik Raffa, een zaakwaarnemer uit Italië. Na lang overleg over wat er nu eigenlijk zou gebeuren voor volgend seizoen besloot ik de uitdaging aan te gaan en ging met Raffa mee naar Italië. Op 24 juli reisde ik naar Italië af om vervolgens een twee weken lange stage te voltooien bij Nocerina 1910. Na deze succesvolle stage ben ik uiteindelijk terug gekomen naar Nederland en heb ik mijn spullen ingepakt om vervolgens samen met Mounir het avontuur in Italië aan te gaan. Zo zie je maar weer dat je een hoop kunt bereiken als je er maar genoeg in geloofd. Zo ben ik nu in Italië met een contract en werd ik anderhalf jaar geleden nog weggestuurd bij Fortuna in de onder -18. De linker centrale verdediger kreeg te horen dat er teveel verdedigers waren en er dus eigenlijk geen plek meer voor hem was. Ik ben geboren op 10 april 2005. Ik begon op mijn tiende pas met voetballen bij een club in competitieverband. Dat was bij SVA, daar begon ik in de toenmalige E7. Vanaf dat moment ben ik alleen maar gegroeid tot ik uiteindelijk in de D1 kwam en de overstap naar Fortuna Wormerveer maakte. Ik ben inmiddels 1.97 en was toen nog een klein ventje. Bij SVA heb ik toch wel een geweldige jeugd gehad en daar heb ik iets van een jaar of vijf gespeeld.”

Compagnon El Hannaoui, wiens favoriete positie centrale verdediger is, kreeg al meerdere stages aangeboden waaronder een bij AS Roma en Hellas Verona. Die stages liepen helaas op niets uit.

De Wormerveerder liet zien goed met teleurstellingen om te gaan en wist de draad bij Fortuna op te pakken en ontwikkelde zich verder. Hij speelde nog twee seizoenen bij Fortuna Wormerveer tot in de onder-18. Inmiddels heeft hij bij Nocerina een contract aangeboden gekregen en voetbalt hij tegen volwassenen. Op de FEBO Zaanstad cup speelde Mounir al niet meer mee want had zich uitgeschreven bij Fortuna Wormerveer terwijl Milagro zich met FC Zaanstreek van zijn beste kant liet zijn. “Met mijn team speelden we de sterren van de hemel tegen het -onder 23 team van Fortuna Wormerveer. Omdat we elkaar allemaal kennen vlogen we erop. En we speelden met FC Zaanstreek een wereldpartij en wonnen terecht met 0-2. Helaas deed Mounir toen niet mee, anders had het wellicht nog anders kunnen lopen.”

ASD Nocerina 1910 werd in 1910 opgericht als ASG Nocerina 1910 en won de Serie C in 1947 en 1978. In 2011 won Nocerina de Lega Pro Prima Divisione B en promoveerde voor de derde maal naar de Serie B, waar het direct weer uit degradeerde. Momenteel speelt de club in de Coppa Italia Serie D.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl